O nouă prelevare de organe la Spitalul de Neurochirurgie

0
87

La Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi a fost realizată cea de-a opta intervenţie de prelevare organe din acest an.

Familia unei paciente de 65 de ani, aflată în moarte cerebrală, a fost de acord cu realizarea procedurii.

Echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi (dr. Ecaterina Olaru şi dr. Anca Rotaru), alături de coordonatorul regional de transplant, dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibil  să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi.

Cu ajutorul colegilor de la Serviciului de Ambulanţă Iaşi, ficatul prelevat a fost transportat în condiţii de rapiditate şi siguranţă la Centrul de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni, acolo unde viaţa unui pacient de 55 de ani depindea de un transplant hepatic.

Alţi doi pacienţi, în vârstă de 48 de ani, respectiv de 53 de ani,  vor avea o viaţă mai bună datorită transplanturilor renale realizate cu succes la Centrul de Transplant Renal Spitalul Clinic “Dr. C.I.Parhon Iaşi” coordonat de Prof. Dr. Adrian Covic.

Solidaritatea şi dragostea faţă de semeni, tăria de a lua decizii foarte grele, munca responsabilă şi efortul colectiv  fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Suntem profund recunoscători faţă de toţi cei care reuşesc să aducă speranţa pentru viaţă: donatori, familiile acestora, echipe medicale.

Pentru ca acest „lanț al vieții” să fie posibil a fost nevoie de acceptul familiilor celor decedați. Transmitem sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiilor donatorilor care au găsit puterea de a transforma propria durere în speranţă pentru alte familii.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments