Primul ieșean academician european – Narcis Ciprian Avarvari

0
1674

Iasul are un cercetator membru al Academiei Europene de Stiinte. Este vorba despre Narcis Ciprian Avarvari care de ieri este membru al acestui for international de cercetare. Acesta este stabilit de mai multi ani in Franta si este specializat in Chimie organometalică si Materiale moleculare. Din anul 2010 este director de cercetare la Centrul Național Francez pentru Cercetare Științifică si din 2009 profesor asociat la Instititul Politehnic din Paris.

Pe parcursul carierei sale a primit nenumarate distinctii si premii.

1989 silver medal at the International Chemistry Olympiad, Halle, Germany
1999 PhD award of the Ecole Polytechnique
2007 2007 Award of the Coordination Chemistry Division of the French Chemical
Society
2007 “Gheorghe Spacu” medal of the Romanian Chemical Society
2009-2013 “Prime d’Excellence Scientifique” CNRS (awarded for periods of 4 years)
2013-2017 “Prime d’Excellence Scientifique” CNRS (awarded for periods of 4 years)
2013 Wenner-Gren Foundation (Sweden) grant as invited researcher at the
University of Lund, Sweden

Narcis Avarvari a absolvit Ecole Superior Politechnic Palaiseau din Paris

Academia Europeană de Științe și Arte este o asociație neguvernamentală, europeană, angajată să promoveze progresul științific. Societatea a fost fondată în 1990 si are 2.000 de membri care sunt oameni de știință, artiști și practicieni, care sunt dedicați cercetării inovatoare, colaborării interdisciplinare și transnaționale, precum și schimbului și diseminării cunoștințelor. Membrii Academiei sunt aleși pentru realizările lor remarcabile în știință, arte și guvernare.

Criterii de selectie

Criteriul principal pentru calitatea de membru este excelența academică susținută într-un domeniu specific. Pentru a fi un candidat eligibil trebuie să fie capabil să gândească interdisciplinar și să contribuie la misiunea și viziunea Academiei. „EASA dorește să aleagă oameni de știință, savanți și experți de distincție internațională, indiferent de naționalitate, sex, locație sau disciplină”, se arata in regulamentul Academiei.

C.V-ul complet al cercetatorului:

https://okina.univ-angers.fr/system/files/user/user342/cv_na_engl.pdf

Narcis Ciprian Avarvari este fratele lui Cătălin  Avarvari, inginer si antreprenor in industria metalurgica. Acesta este proprietarul firmei Netinvest.

4.3 6 votes
Article Rating


Articolul precedentA murit dr. Călin Doboș, esteticianul vedetelor
Articolul următorLaboratorul de Acționări Electrice de la Facultatea de Inginerie Electrică a fost modernizat în urma unei investiții de 100.000 de lei de la BorgWarner
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments