„Au fost adjudecate de două firme care au luat întreaga cantitate de trufe la un preț de 102 lei pe kilograme. Nu am primit reproșuri din partea firmelor care au adjudecat chiar dacă a fost un an cu secetă să nu fi găsit trufe. Fenomenul a luat amploare acum trei – patru ani și pot spune că la Iași am fost primii care am concesionat suprafețele și am dat voie pentru a se recolta și ușor, ușor am văzut că s-au extins și în celelalte zone din Moldova”, a spus Gabriel Doncean, director Direcția Silvică Iași.
Conform datelor oficiale, un kilogram de trufe negre poate ajunge chiar și la 1.000 de euro. Prețurile diferă foarte mult în funcție de soiul din care fac parte.
„Concesionarea se face în luna martie-aprilie, iar din luna mai dăm drumul la recoltare, perioada care se întinde până în toamnă, până la sfârșitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, în funcție de temperaturile care sunt. În ultimii ani a fost pesta porcina și efectivele de mistreți s-au împuținat foarte mult, au ajutat foarte mult ca trufele să se dezvolte și să nu fie mâncate de mistreți”, a mai spus Gabriel Doncean, director Direcția Silvică Iași.