Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a recepţionat lucrările de reabilitare şi modernizare a Casei Universitarilor

0
102

Investiţia depăşeşte suma de 11 milioane de lei, fondurile fiind alocate din bugetul universităţii. Lucrările au durat aproape trei ani şi au constat în restaurarea integrală atât a clădirii principale, cât şi a anexelor, grădinii şi pivniţei.

De asemenea, s-au recondiţionat cei doi stâlpi de la intrarea laterală dar şi împrejmuirea din fier forjat.

Casa Universitarilor a reintrat în posesia Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi la data de 16 aprilie 2015, iar un an mai târziu universitatea a început demersurile pentru reabilitarea clădirii.

Contractul de executare a lucrărilor a fost semnat la data de 1 noiembrie 2019, iar în aceeaşi lună au demarat lucrările.

Casa Universitarilor din Iaşi (Casa Canta) este o clădire de patrimoniu construită în jurul anului 1800 pentru Iordache Cantacuzino. Clădirea a fost refăcută de fiul acestuia, logofătul Nicolae Canta, iar din anul 1947 intră în administrarea Universităţii, având destinaţia de cantină – restaurant pentru profesorii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Imobilul are un etaj şi şapte încăperi, anexe de aproximativ 600 mp., o pivniţă de aproximativ 200 mp. şi aproape 5.000 mp. de grădină.

Investiţia în lucrările de reabilitare, refuncţionalizare şi modernizare a Casei Universitarilor a fost de 11,43 milioane de lei cu TVA, fonduri provenite din venituri proprii ale UAIC.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentIncep inscrierile pentru admiterea la școlile de poliție, jandarmi și pompieri
Articolul următorAutostrada Tg. Neamț – Iași – Ungheni, în consultare publică
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments