Wizz Air își închide din nou baza de la Chișinău. Aeroporturile Iasi si Bacau vor prelua activitatea

0
130

Aerogara ieseana gazduieste deja doua din cele patru avioane Wizz care zburau din Republica Moldova.
„În urma unei evaluari aprofundate a riscurilor si având în vedere provocarile referitoare la posibilitatea închiderii spatiului aerian din Republica Moldova, ne-am ajustat programul din sezonul de iarna 2022-2023 de la Chisinau pentru a ne asigura ca acesta poate fi operat în mod optim. Pentru a minimiza perturbarile pentru clientii nostri din Republica Moldova, vom trece la operarea majoritatii zborurilor noastre pe sectoarele catre Chisinau de la bazele din reteaua WIZZ începând cu 1 decembrie 2022”, a precizat compania aeriana low-cost, la .

Daca, pâna la sfârsitul lunii noiembrie, Wizz Air va continua sa opereze zboruri din Chisinau catre Austria, Belgia, Cipru, Republica Ceha, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Spania si Marea Britanie, în decembrie vor mai fi curse doar (din)spre Austria, Republica Ceha, Germania, Italia, Olanda, Spania si Regatul Unit.

CITESTE SI: Culisele afacerii Blue Air. Ce datorii au competitorii Wizz si Tarom

„Zborurile din Chisinau catre Paris Beauvais, Bruxelles Charleroi, Basel-Mulhouse si Torino vor fi suspendate începând cu 1 decembrie 2022. Clientii Wizz Air pot rezerva aceste zboruri de la baza companiei aeriene din Iasi”, adauga mesajul primit la redactie. Dintre aceste destinatii, trei exista deja pe tabloul de zbor al Aeroportului Iasi, iar Basel va fi inaugurata în decembrie (odata cu Memmingen si Copenhaga).

„Odata cu aceasta ajustare a programului, Wizz Air îsi va suspenda temporar baza din Chisinau, de la 1 Decembrie 2022. Ramânem dedicati 100- pietei din Moldova si clientilor nostri fideli. De îndata ce vom avea stabilitatea si certitudinea operatiunilor noastre, vom redeschide baza”, subliniaza reprezentantii companiei.

Amintim ca, odata cu intensificarea bombardamentelor rusesti asupra oraselor ucrainene, compania Wizz Air a decis sa mute doua din aeronavele sale de la Chisinau la Iasi. Aladar, celelalte doua vor mai ramâne în capitala Republicii Moldova si în luna noiembrie.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCat vor costa biletele pe rutele de transport in comun din Zona Metropolitana
Articolul următorÎncă un miting de protest la Iași contra efectelor crizei energetice, astăzi. Organizarea miroase a AUR
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments