7,54 miliarde de euro – Cât produce Iașul într-un an

0
95

1,03 miliarde de euro. Aceasta a fost cifra de afaceri realizata de managerii si antreprenorii prezenti joi la Gala Mediului de Afaceri – un eveniment organizat de Camera de Comert si Industrie Iasi, care a premiat companiile de top din Judetul Iasi. Cei aproape 150 de antreprenori prezenti la eveniment “cântaresc” cât 14- din cifra de afaceri realizata anul trecut de toate firmele din judet, si sunt reprezentantii a 10- din numarul salariatilor din societatile comerciale locale.

Anul trecut, Judetul Iasi s-a clasat pe locul 14 în România, cu o cifra totala de afaceri de 7,54 miliarde de euro. Din cele peste 20.200 de companii iesene care au reusit anul trecut sa înregistreze o cifra de afaceri mai mare decât zero, 3.319 au ocupat o pozitie de top în domeniul lor de activitate. Adica s-au clasat pe una din primele 10 pozitii, dupa dimensiunea firmei si codul CAEN în care activeaza.

Aceste firme, desi reprezinta doar 16- din totalul companiilor care functioneaza la Iasi, au realizat împreuna 74- din cifra de afaceri a judetului si au pe statul de plata aproape 60- din totalul angajatilor din companiile iesene.

Iar premiantii Galei Mediului de Afaceri sunt cei mai buni dintre cei mai buni performeri din economia locala. Printre acestia s-au numarat Continental, Antibiotice, Conex Distribution, Salubris, Echisam, Aeroportul Iasi, Omco România, Ness, Pro Invest Group, Clima Therm, Tehnoton – în total în jur de 100 de premianti.

BorgWarner România SRL si-a trimis managerul general, Dan Tetu, sa ridice premiul si diplomele acordate în cadrul festivitatii. Compania care a realizat anul trecut cea mai mare cifra de afaceri din Iasi (de 1,94 miliarde lei), este pe locul al doilea în judet ca numar de angajati (1964 la finalul anului trecut) si  pe locul întâi în topul cifrei de afaceri si al exportatorilor. BorgWarner va creste si mai mult, a anuntat Dan Tetu, care a subliniat si importanta pe care o acorda compania pe care o conduce colaborarii în proiecte cu institutiile de învatamânt.

Invitat sa îi înmâneze si o diploma de excelenta reprezentantului BorgWarner, decanul Facultatii de Constructii Masini si Management Industrial, Catalin Dascalu a vorbit la rândul sau despre colaborarea dintre companii si universitati si a lasat sa se stie ca facultatea pe care o reprezinta are 46 de acorduri de parteneriat încheiate cu firme din regiunea Moldovei.

Clasamentul de Top al camerei de Comert, cel mai important si cuprinzator clasament al comunitatii de afaceri, a fost realizat dupa o metodologie complexa, unitara la nivelul Sistemului Camerelor de Comert din România, în baza indicatorilor financiari ai companiilor. (aici puteti verifica si analiza performanta si ierarhia firmelor iesene situate pe locurile 1-10, pe domenii de activitate si clase de marime: www.cciasi.ro/top).

Gala Mediului de Afaceri a fost si momentul lansarii Catalogului Anual ce contine clasamentul firmelor de top din Iasi, cu datele de identificare si de contact ale acestora.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTrei directoare de şcoli din IaşI au şanse să obţină titlul Directorul Anului la Ateneul Român din Bucureşti
Articolul următorMarea prescripţie: secretarul consiliului local Paşcani, condamnat pentru o gaură de 2 milioane de lei, scos basma curată
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments