Capii clanului Corduneanu `călcați` de DIICOT Iași – Inclusiv soția lui Adrian Corduneanu vizată de dosarele procurorilor

0
573

Membrii grupărilor vizate ar fi dat bani împrumut bani cu dobânzi de până la 400% și ar fi amenințat cu violența și privare de libertate victimele.

Concret, într-unul dintre dosare ar fi vizați Petronel, Florin, Gelu, Bogdan, Mihai și Călin Corduneanu în vreme ce în al doilea dosar ar fi vizați Adrian și Ramona Corduneanu.

Potrivit IPJ Iași, luni dimineața au loc 42 de percheziții în vederea destructurării a două grupări infracționale organizate, specializate în acordarea de bani cu camătă.

Împărțiți în două

Din probatoriile administrate a rezultat faptul că, la începutul anului 2021, în municipiul Iași, s-ar fi constituit două grupări infracționale organizate, în scopul acordării de împrumuturi bănești, cu camătă cuprinsă între 20 și 120%, uneori camăta ajungând la 400%.

Membrii celor două grupări ar fi acordat împrumuturi cu camătă doar acelor persoane despre care ar fi avut informații că sunt solvabile.

Astfel, ar fi fost împrumutate persoane care ar deține imobile, persoane care ar avea diverse afaceri, împătimiți ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituții publice și persoane care ar săvârși diverse infracțiuni.

După identificarea persoanelor pretabile acordării de împrumuturi, membrii grupării le-ar fi verificat prin diverse legături, în ceea ce privește posibilitatea acestora de a returna împrumuturile sau posibilitatea obținerii unor importante suprafețe de teren.

Polițiștii și procurorii au identificat peste 50 de persoane vătămate.

După acordarea împrumuturilor, membrii celor două grupări infracționale ar fi început să pună presiune asupra persoanelor vătămate, în scopul recuperării sumelor împrumutate și a dobânzilor, și ar fi recurs la amenințări cu acte de violență sau la lipsiri de libertate.

Aparența de legalitate

Pentru a da o aparență de legalitate a împrumuturilor, membrii grupării infracționale ar fi determinat persoanele vătămate să încheie inițial contracte de împrumut, în care era trecută suma împrumutată și camăta, iar ulterior ar fi încheiat contracte de dare în plată, prin care ar fi intrat în posesia unor suprafețe importante de teren, a căror valoare depășeau și de 10 ori valoarea împrumutului acordat.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments