Care sunt avantajele achiziționării unui apartament în stadiul de început de construcție?

0
166

Te-ai decis să achiziționezi o locuință într-un bloc nou și vrei să-ți rezervi cât mai curând apartamentul de vis? Dacă vrei să cumperi un apartament doua camere Iasi, ai la dispoziție mai multe variante: fie achiziționezi locuința încă din stadiul de proiect, fie la început de construcție, fie în stadiul de locuință cu finisajele incluse, la cheie. Fiecare dintre aceste variante oferă anumite avantaje. În acest articol îți prezentăm care sunt avantajele cumpărării unei locuințe în stadiul de început de construcție.

📷 Cristian Istrate | www.istratec.com

Începem prin a defini pe scurt ce înseamnă fiecare stadiu de construcție al unei locuințe noi.

  1. Stadiul de proiect al construirii unui imobil reprezintă prima etapă în care poți achiziționa o locuință, chiar de pe schiță. Cumpărarea unui apartament în stadiul de proiect a devenit o practică des întâlnită în ultimul deceniu deoarece costul de achiziție este cel mai avantajos în această etapă, iar posibilitatea de a alege din mai multe tipuri de apartamente este mai mare.
  2. Apartamentul la roșu reprezintă un imobil care are următoarele elemente de construcție: fundație, structură, scări, zidărie. În multe cazuri o casă la roșu include și acoperișul, precum și accesul la rețelele de apă, curent electric, gaze.
  3. Apartamentul la gri reprezintă un imobil finisat parțial, oferind în plus față de casa la roșu tencuială, tavane, pereți interiori de compartimentare, tâmplărie, hidroizolație, termoizolație, instalație electrică (fără prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat) și instalație sanitară (conducte și țevi de apă).
  4. Apartamentul la alb sau la cheie reprezintă ultimul stadiu de construcție a unui imobil și include finisaje interioare (pereți vopsiți/tapet, parchet, gresie, faianță), aparataj electric, obiecte sanitare, centrală termică, etc.

Avantajele achiziționării unui apartament într-un imobil aflat în stadiul de început de construcție

Unul dintre principalele avantaje oferite de rezervarea unui apartament în stadiul de proiect sau de început de construcție este prețul de achiziție mult mai mic. În aceste stadii ai posibilitatea de a achiziționa locuința la un preț mult mai avantajos decât dacă ai cumpăra după finalizarea construcției.

Un alt avantaj important este faptul că te vei număra printre primii cumpărători și vei avea la dispoziție mai multe variante de apartamente din care poți alege dar și posibilitatea de a personaliza finisajele care vor fi incluse în apartament după gustul tău. Practic, casa va fi amenajată și personalizată exact așa cum îți dorești. Vei putea să îți alegi modelele dorite de parchet, faianță, precum și nuanțele preferate pentru ușile interioare sau obiectele sanitare care vor fi incluse în baia ta, precum și poziția aparatajului electric.

Dacă te-ai hotărât să achiziționezi un apartament cu 2 camere în Iași într-un imobil aflat în stadiul de început de construcție îți recomandăm să ai în vedere următoarele aspecte pentru a fi sigur că totul va decurge perfect: calitatea și claritatea proiectului (arhitectură, documentații, studiu geotehnic, autorizații, structură, instalații, finisaje); reputația, experiența și credibilitatea dezvoltatorului imobiliar; locația, facilitățile proiectului; modalitățile de plată; flexibilitatea oferită de dezvoltator în personalizarea finisajelor.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent„Grupul Bernic” își poate petrece în liniște sărbătorile de iarnă
Articolul următorConsultații de Pediatrie generală în regim permanent, fără programare, în Rețeaua Medicală Arcadia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments