PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

0
122

Regimul Iohannis-PSD continuă restaurația în forță a sistemului mafiot al anilor 1990 în România: Camera Deputaților a votat miercuri noua lege a dialogului social, în care sindicatele primesc niște privilegii aberante și chiar abuzive, de natură să legalizeze transformarea lor în instituții de tip mafiot. Printre altele, legea băgată de PSD pe gâtul PNL prevede că sindicatele vor avea voie să facă afaceri și politică, grevele vor putea fi declanșate mult mai ușor, iar angajaților li se va reține forțat cotizația, indiferent dacă vor sau nu să fie membri de sindicat!

Legea merge la Iohannis, pentru promulgare, pentru că în acest caz Camera Deputaților a fost for decizional. Prevederile acestui act normativ sunt profund de stânga, fără nicio legătură cu liberalismul, puterea sindicatelor crescând foarte mult în raport cu angajatorii. Această lege – care era prevăzută în PNRR, dar nu în această formă aberantă – a aparținut PSD, care a forțat PNL să înghită „broscoiul”.

Liberalii s-au opus celor mai multe dintre prevederile acestei legi, care amenință efectiv societatea în România, nu doar organizarea activității în companii. Dar, până la urmă, ca de obicei, Nicolae Ciucă și ceilalți membri ai conducerii PNL au plecat capul și au acceptat.
Unul dintre inițiatorii legii este Adrian Solomon, deputatul-șaorma care în vara anului trecut făcea abuz de funcție agresând verbal angajații unui fast food și polițiștii din Centrul Vechi pentru că i se ceruse să poarte mască, așa cum prevedea legea. Același Solomon – omul baronului Buzatu din Vaslui – este cel care s-a opus vehement legii privind educația sexuală în școli, care urma să învețe fetele să se protejeze de sarcinile nedorite și de bolile venerice, pe motiv că astfel s-ar perverti mintea copiilor!

Acum, după noua lovitură dată democrației din România, Solomon și-a exprimat satisfacția: „Noile reglementări sunt menite să contribuie la flexibilizarea constituirii organizațiilor partenerilor sociali – organizații sindicale, respectiv patronale și la facilitarea negocierii colective la nivel de unitate, grup de unități, la nivel sectorial şi la nivel naţional, având la bază ideea conform căreia un dialog social de tip proactiv, transparent și constructiv, poate contribui la creșterea nivelului de trai, respectiv de confort social, atât al angajaților, cât și al angajatorilor, și la pace socială”.

De fapt, această lege a PSD este cu dedicație pentru baronii sindicali precum celebrul Ion Rădoi, fostul parlamentar PSD jupân peste sindicatul de la Metrou. Organizația acestuia exact cu astfel de lucruri se ocupa: afaceri (ilegale) și jocuri politice.

De acum, astfel de fapte devin legale. PSD, care controlează încă din 1990 sindicatele (numeroși lideri ai social-democraților au fost recrutați din rândurile sindicaliștilor după ce au servit ocult interesele partidului manipulându-și oamenii).

Radu Burnete, directorul executiv al organizației patronale Concordia, a sesizat într-un comunicat că PSD-ul favorizează conflictele și îi absolvă de responsabilitate pe cei care le inițiază: „Avem mari rezerve că această lege va încuraja mai mult dialog social real așa cum la nivel declarativ susținem cu toții că ne dorim. Deși în aparență dezvoltă mecanisme pentru mai mult dialog cu sindicatele, deschide destul de larg ușa mai multor conflicte colective din motive cu relevanță redusă, greve de solidaritate sau greve naționale împotriva politicilor statului. În loc să creăm un cadru bazat pe încredere și construcție riscăm să ajungem într-un peisaj marcat de conflict și în care cele două părți, angajații și angajatorii, nu își înțeleg reciproc nevoile sau limitările cu riscul unor blocaje semnificative în economie. Nu se poate relansa dialogul social bipartit la toate nivelurile punând conflictul pe primul loc și reducând responsabilitatea celor care l-au inițiat. Vom plăti cu toții costurile unor greve care nu au nicio legătură cu companiile afectate“.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments