Un bărbat din Iași care se prezintă drept ambasador al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan al Ierusalimului a fost ridicat de procurorii DIICOT și dus la audieri într-un dosar în care se fac cercetări pentru trafic de minori: „Le învăța că nu ar trebui să aibă sex cu alte persoane, decât cu el”

0
890

Individul ar fi coordonat o organizație neguvernamentală și o fundație care funcționa și ca agenție de modele prin intermediul cărora ar fi fost racolate mai multe fete minore care ulterior au fost exploatate sexual. Cinci victime au fost identificate până acum de procurori. În același dosar, la audieri au mai ajuns și trei tinere.Bărbatul care se afla în spatele celor două organizații prin intermediul cărora ar fi fost racolate fetele minore este Morel Bolea.

Pe internet, individul se prezintă drept ambasador al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan al Iersusalimului. În locuința lui din Miroslava – Iași, pe care este desenată o cruce malteză, procurorii DIICOT au făcut percheziții.

Imobilul era împânzit de camere de supraveghere iar în curte erau mai mulți câini de talie mare.

Vecină: „Fetele care vin aici nu ies des afară și văd altele plângând.”

Reporter: „Credeți ca sunt ținute cu forța?”
Vecină: „Cam așa. Barbatul ăla, să vă spun drept, umbla cam dezbracat, dezbracate toate, și bărbatul, și femeile. El se duce după ele, nu le lasă, pe unde umblă fetele umblă și el.”

Potrivit procurorilor DIICOT, copilele racolate de organizațiile controlate de Morel Bolea au fost abuzate ani la rând și ar există probe clare pentru perioada 2000 – 2016. Victimele erau atrase prin două metode.

„Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași în anul 2021 ca urmare a declinării competenței de soluționare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.
În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate pe raza municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional). Precizăm că, până la acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate”, a transmis DIICOT.

Fie li se promitea că vor fi implicate în proiecte civice ale unei asociații de apărare a drepturilor omului, care ar fi primit finanțare în trecut și de la Primăria Iași, ori li se vindea un viitor în modă prin intermediul unei organizații culturale care spun procurorii funcționa și ca agenție de modele.În locuința lui Morel Bolea în care au fost făcute percheziții, au fost găsite șase tinere. Nu se știe deocamdată dacă și acestea au fost abuzate ori aveau alt rol în organizațiile lui.

Reporter: „Sunteți acuzat de trafic de minori și racolare de persoane.”
Morel Bolea, suspect: „Întâi să aflu despre ce e vorba.”
Reporter: „E adevărat?”

Morel Bolea, suspect: „Bineînteles că nu e adevărat.”
Reporter:
 „Cu ce se ocupă firma dumneavoastră de modeling, exact, în spatele ei se ce intampla?”
Morel Bolea, suspect: „Modeling, nu a fost și nu e niciodată altceva.”
Reporter: „Au fost vreodată minore aici, al dumneavoastră acasă?”
Morel Bolea, suspect: „Nu.

După perchizițiile DIICOT, Morel Bolea și alte trei persoane au fost duse la audieri.Acuzațiile în dosarul în care se face anchetă sunt de trafic de minori dar procurorii vorbesc și de exploatare sexuală prin constrângere psihică: manipulare și abuz emoțional.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments