Un miliardar ucrainean investeste 90 de mil. de Euro in judetul Iasi pentru un parc eolian

0
273

Concret DTEK Renewables International, compania deținută de Rinat Ahmetov, a devenit partenerul Finas Group, companie clujeană care operează piața energiei verde. Cele două entități își doresc să dezvolte pe termen mediu proiecte regenerabile de 150 de milioane de euro.

Astfel, cel mai influent om din Ucraina, Rinat Ahmetov, construiește, împreună cu partenerii din Cluj, un parc eolian cu 12 turbine în satul Ruginoasa din județul Iași. Locuitorii din zonă speră ca această investiție făcută de oligarh să le aducă și lor câțiva bani la buget.

În urma unor studii efectuate, turbinele vor fi amplasate în diferite zone pe o lungime de aproximativ 20 de km. Aproape 25 de localnici au vândut sau închiriat parcele pentru a fi realizat acest parc eolian, aici în comuna Ruginoasa. Pe lângă aceștia, și viceprimarul a închiriat un teren de 3.000 de metri pătrați pentru 500 de euro anual.

Rinat Leonidovici Ahmetov este un om de afaceri și oligarh ucrainean și are o avere evaluată la 8 miliarde de dolari. El este fondatorul și președintele la System Capital Management și este unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina. Ahmetov este de asemenea președintele clubului de fotbal Șahtior Donețk.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentÎmprumut de 3 miliarde de dolari din partea SUA pentru construirea a două noi reactoare la Centrala Nucleară de la Cernavodă / Cele două reactoare vor fi construite până în 2030
Articolul următorVIDEO! Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, filmat când lovește o femeie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments