A murit Florin Grapă. El era unul dintre cei mai valoroşi antrenori ai României

0
70

Federatia Româna de Volei a anuntat, marti, ca a încetat din viata Florin Grapa, unul dintre antrenorii marcanti în ultimele decenii în voleiul feminin românesc.
Nascut la 20 noiembrie 1954, Florin Grapa s-a stins din viata marti dimineata, dupa o lupta dura cu o boala nemiloasa.

Trupul neînsufletit al lui Florin Grapa va fi depus joi, la ora 10.00, la capela de la Cimitirul Central din Bacau, calea Marasesti, nr. 161. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbata, 31 decembrie, la ora 10.00, la biserica din interiorul Cimitirului Central Bacau, iar înhumarea la Cimitirul Central Bacau.

Profesor Universitar Doctor la Universitatea din Bacau, Florin Grapa a fost unul dintre cei mai valorosi antrenori din istoria voleiului românesc. De numele sau se leaga toate performantele formatiei feminine Stiinta Bacau, pe care a preluat-o în 1988, când echipa era în liga secunda si pe care a condus-o si a iubit-o pâna la în ultimele clipe ale vietii. A promovat pe prima scena cu aceasta formatie în 1989 si de atunci a transformat-o într-o forta si într-un reper al voleiului feminin românesc.

De-a lungul timpului, a câstigat cu aceasta echipa mai multe titluri de campion national si Cupe ale României, a condus-o în fazele superioare ale tuturor cupelor europene, dar a si descoperit si lansat foarte multe nume mari ale voleiului feminin autohton, foarte multe jucatoare descoperite si formate de domnia sa ajungând sa joace în echipa nationala a României.

Între 1986 si 2000 a fost antrenorul selectionatelor de cadete si junioare ale României. Apoi, din 2001, a pregatit în mai multe rânduri lotul national de senioare, sub conducerea sa, nationala calificându-se de mai multe ori la Campionatele Europene.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments