Clinică ilegală lângă sediul IPJ Iași! Fabrică de milioane de euro din escrocarea pacienților în clinica familiei Melian

0
5935

O familie de escroci face milioane de euro din înșelarea pacienților. În clinica ilegală din Copou a familiei Melian, serviciile medicale sunt altele decât cele declarate. Pacienții plătesc mii de euro pentru intervenții neconforme care de multe ori se transformă în culpe medicale ce sunt mușamalizate. Actele suport pentru aceste intervenții nu există, cu excepția unor chitanțe fără valoare fiscală care le sunt eliberate pacienților, în care aceștia se trezesc  că trebuie să plătească suplimentar și anumite echipamente sau consumabile medicale. Clinica fantomă care funcționează de ani de zile în vila de lângă IPJ Iași nu a avut niciodată autorizație de funcționare.

Într-o  vilă cochetă de pe strada Sărărie 12, funcționează de mai bine de 10 ani o clinică stomatologică fantomă. Melian Clinic Center aparține soților Anca și Gabriel Melian, iar intervențiile stomatologice care se efectuează în această clinică sunt făcute la negru, fără acoperire fiscală, fapt confirmat de zeci de mărturii ale pacienților.

Am ajuns la această clinică, în urmă cu câțiva ani, la recomandarea unui fost pacient. La început m-am învârtit vreun sfert de oră pe lângă clinică, pentru că aceasta nu are nicio reclamă, nimic care să fie la vedere. La un moment dat, s-a apropiat de poartă un individ grăbit, privind speriat în jur, pe care l-am întrebat dacă știe unde este clinica. Era chiar doctorul Melian, care mi-a spus să aștept în stradă, că o să vină cineva. Mi s-a părut incredibil de ciudată această primă întâlnire cu cel care conduce clinica, să îndemni un pacient să aștepte în stradă. După 5 minute de așteptare a ieșit din clinică o femeie care m-a chestionat prin gard câteva secunde, s-a uitat circumspectă de-a lungul străzii, după care mi-a dat drumul în curte și mi-a spus să aștept în fața ușii de la clinică. Precizez că afară era iarnă”, ne-a declarat Felicia Miftode, una dintre pacientele clinicii.

Evaziune fiscală în clinica fantomă a soților Melian

Tragedia situației de abia acum urmează. După ceva timp de așteptare în fața vile conspirative, în care efect psihologic a fost unul încărcat de stres și disconfort, pacienta a fost invitată în clinică și pusă să achite un avans, înainte de a fi consultată.

La recepție era o doamnă blondă, cu atitudine de gardiancă nazistă, care nu vorbea cu tine, ca pacient, ci îți ordona. Mi s-a dat un halat și mi s-a indicat să cobor în subsolul vilei, acolo unde ar fi trebuit să îl găsesc pe doctorul Gabriel Melian. Timp de două intervenții, acesta mi-a făcut o adicție de os, iar relația doctor –pacient a fost una departe de prima impresie. Problema mare a fost atunci când după  reconstrucția gingiilor, în prag de implant, la radiografie a ieșit că adicțiile de os există dar lipsesc cu desăvârșire”, a spus Felicia Miftode.

Reporterii 7Est au aflat din surse apropiate clinicii, că Anca Melian, cea care conduce contabilicește clinica, îi sugerează soțului ce fel de adicții să pună, astfel încât pacientul să revină, invariabil, pentru o a doua intervenție. Tot Anca Melian este cea la comanda căreia, clientului i se percepe 50 de lei pentru echipamentul pe care îl poartă soțul la consultația sau intervenția asupra pacientului, pe motiv că halatul, mănușile sau masca ulterior se aruncă, ceea ce este o cacialma ordinară, deoarece pacienții au relatat că halatul de unică folosință pe care Gabriel Melian îl purta la intervenții era rupt sau murdar, semn că acesta era schimbat odată la zi.

După toată această bătaie de joc, după ce i-am plătit 2000 de euro, la final mi s-a eliberat de la recepția păzită de gardiancă, o chitanță nefiscalizată, scrisă cu pixul, semn că îmbogățirea acestor escroci nu vine numa din intervențiile premeditate greșite, ci și din practica evaziunii fiscale”, a precizat pacienta.

Nemțirea e la ea acasă, iar babele reșapate asigură interfața clinicii

De aspectele relatate de Felicia Miftode, care este hotărâtă să dea în judecată clinica, s-au lovit și alți pacienți.

Scriu acest review chiar la ieșirea din cabinet. Dau review negativ pentru că, având programare, mi s-a cerut să aștept peste 50 de minute, după care am decis să plec. Dacă ar fi caz izolat, nu ar fi o problemă, dar erau în sala de așteptare destui oameni care așteptau chiar de mai mult timp. Totuși, ar trebui ca programările să însemne ceva și să fie făcute realist, nu chemând 10 oameni la aceeași oră. Poate aveam și noi altceva de făcut în timpul acela. Pot să aștepte după cheful doctorului, că doar e doctor și trebuie să stăm la cheremul lui. Nu, mulțumesc, sunt și alții… mai profesioniști!”, susține o altă pacientă.

Dacă s-ar putea, aș acorda 0 stele. Băbuța asistentă de la recepție ar trebui să rămână cu pensia și să lase jobul pentru o persoană mai competentă și educată. Nu mai suntem în 1970, a trecut vremea ei. Nesimțirea la ea acasă! Sunt de înțeles urgențele, atâta timp cât cineva anunța pacienții care aveau programare. Am întrebat-o pe doamna de la recepție de două ori ce se întâmplă și nu a fost tocmai draguță în exprimare și atitudine, ba chiar a folosit persoana a doua deși am fost politicos. Aceeași doamnă m-a și sunat după 2 ore, dacă am plecat că nu mă găsește în sală. Bineînțeles, cu aroganța și disprețul din cabinet, prezente. În concluzie, trecând pe la câțiva dentiști în viața asta, menționez că niciodată nu am fost tratat într-un asemenea mod. Poate, pe viitor, o sa țineți cont și de faptul că suntem în secolul 21 și nu mai merge cu orele la rând, există organizare și profesionalism. Poate o să angajați asistente medicale mai educate și cu mai mult bun simț”, susține un alt pacient.

Țeapă pentru tinerii ce au terminat o facultate și sunt în căutare unui loc de muncă prost plătit! Atenție, aparențele înșeală!”, susține ieșeanul Daniel Dorneanu.

Anca Melian, artizana acestor mizerii este șef lucrări la UMF Iași, Disciplina Endodentitie. În 2020, imediat după înscăunarea lui Viorel Scripcaru ca rector la UMF Iași, Anca Melan a obținut o poziție în Senatul UMF.

Contactați telefonic, pe  singurul număr de telefonie fixă pus la dispoziția pacienților, reprezentanții clinicii nu au răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

2 11 votes
Article Rating


Articolul precedentCum alegem paltonul potrivit?
Articolul următorCe este un aspirator nazal pentru bebeluși și de ce este necesar?
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments