Patronii burgeriilor Vivo pun în pericol viețile clienților! Patru ani de funcționare fara autorizație ISU

0
1442

Clienți puși în pericol la burgeria Vivo! Autoritățile țin de sase la ilegalități. Mai multe nereguli de care se fac vinovați administratorii burgeriei Vivo din Iași, au fost ascunse în mod voluntar de către instituțiile statului. Corupție sau comenzi politice de a se ascunde mizeria din aceasta speluncă a cărei reclamă de top înșeală aparențele? Neregulile multiple au fost sancționate de inspectorii OPC o singură data în cei câțiva ani de activitate a burgeriei, în timp ce șefii ISU au închis ochii timp de 4 ani de ani de zile, perioadă în care Vivo Street Food a funcționat fără autorizație ISU

Una dintre cele mai în vogă burgerii din Iași a funcționat timp  de 4 ani de zile în afara legii. În orașul în care unui agent economic i se închide la comandă activitatea în chiar ziua controlului făcut la pont, patronii burgeriei Vivo Street Food au făcut un profit imens dintr-o activitate neacoperită legal. În anul 2017, odată cu deschiderea la Iași a punctului de lucru de pe strada Moldovei nr.20, fast food-ul cât și activitatea în sine nu erau acoperite legal, patronii considerând că acest lucru poate fi făcut din mers. Așa se face că, timp de 4 ani de zile, cu un tupeu incredibil, patronii au mers închis cu activitatea într-un spațiu neautorizat, în care intră zilnic în jur de 500 de clienți.

Pentru societatea Vivo Street Food SRL a fost  emisă Autorizația de Securitate la incendiu nr.603/20/SU-IS din 19.04.2022. Anterior obținerii autorizației de securitate la incendiu au existat încă două solicitări care au fost respinse pentru nerealizarea tuturor măsurilor de apărare împotriva incendiilor”, este precizat într-un răspuns oficial din partea ISU Iași.

Până la închiderea ediției, patronii Vivo nu au putut contactați pentru a oferi un punct de vedere.

OPC sau proba martor. O amendă obligatorie, în marea trecere

La OPC Iasi miroase a azil de bătrâni și mucegai. Media de vârstă a inspectorilor este de 60+ operativitate nula și corupție înfloritoare. Stau mărturie sute de reclamații făcute fățiș către forurile superioare, la fel de ciorditoare, cât și în discuțiile private. Mai nou, soluționarea petițiilor cade în sarcina robotului, ca de altfel și solicitările la Legea 544, lege care a fost scoasă în afara activităților specifice ale OPC Iasi, în sensul în care nu există nicio dată de contact care să fie operată de vreun angajat al instituției, ci același omniprezent robot care îți oferă spre completare un tipizat de reclamație, nicidecum de solicitare a unor informații, iar atunci când primești cu chiu cu vai un răspuns, activitatea operativă care se desprinde de acolo zici ca a fost întreprinsă… de robot.

Potrivit bazei de date a CJCP Iași,operatorul economic Vivo Street Food figurează ca fiind supus  unei acțiuni de control, în anul 2020, ocazie cu care acestuia i-a fost aplicată o amendă contravențională de 2000 lei, precum și un avertisment”, se precizează într-un răspuns primit din partea Monicăi Diana Pintilie, comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași.

Cifră de afaceri de 26 milioane lei din burgeri

Din anul 2017 de când au intrat pe piața ieșeană și cu punctul de lucru depe strada Moldovei 20, profitul firmei a înregistrat un trend ascendent. Vivo Food Street este un business dezvoltat de patru antreprenori din Iași și București, respectiv Georgescu Ștefan Camil (București), Panache Bogdan, Panache Mircea Eugen și Zaharescu Ioana Mihaela (Iași). Proiectul a  fost lansat de frații Panache care au lansat Vivo pe piața ieseană în 2012, într-o gheretă construită pe Copou, cu servire la stradă. Printre ințiatorii afacerii, și unu dintre administratorii Vivo, care s-a retras de curând din acționariat, făcându-I loc norei, se află Mihai Zaharescu, patronul Fire Ribs și Cinema Bistro, fost patron al magazinului Duvana, unul dintre primele din Iași după 89 și cumătru, printre altele, cu Liviu Dragnea.

Business-ul fondat la Iași s-a dezvoltat într-un ritm galopant încă de la înființare: dacă în 2014 a înregistrat o cifră de afaceri de 1,5 milioane de lei, în 2015 ajunsese deja la 7,8 milioane de lei. În 2016 business-ul a crescut cu peste 40%, ajungând la peste 11 milioane de lei, pentru ca în 2017 acesta să se ridice la 13,5 milioane de lei, conform antreprenorilor, care estimează că în 2018 Vivo Fusion a ajuns la o cifră de afaceri de 20 de milioane de lei, cu o marjă de profit de 10-12%, iar în 2021, cifra de afaceri a sărit de 26 milioane lei. De la un profit de 1,4 milioane le înregistrat în 2017, an în care firma avea declarați 74 de angajați, în cursul anului trecut, firma a înregistrat un profit dublu, de 3 milioane lei, având 112 angajați. Totul,pe ilegalități și paravane în instituțiile statului.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments