Radu Ionut Stoleriu este Elevul Anului, la Iasi. Tanarul este printre cei mai buni matematicieni la nivel european

0
483

Radu a obţinut de-a lungul anilor rezultate deosebite la concursuri naţionale şi internaţionale. Tânărul este absolvent al clasei a VIII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, îndrumat de domnul profesor Cătălin Budeanu.Povestea acestui rezultat minunat a început când Radu era în clasa a III-a şi a participat la LERIS, concursul de matematică pentru elevii de clasa a IV-a, organizat de colegiul unde învaţă acum.

Atunci el a obţinut cel mai mare punctaj şi a câştigat dreptul de a urma clasele gimnaziale în această instituţie. La solicitarea mamei lui, dar şi dintr-o curiozitate a dascălului, a început colaborarea dintre Radu si domnul profesor C. Budeanu.

Au început mai mult în joacă, spune domnul profesor, Radu încercase să înveţe singur materia de clasa a cincea, dar menirea dascălului a fost să-i explice corect.

A fost o provocare şi o mare responsabilitate, domnul Cătălin Budeanu a înţeles că Radu este un copil deosebit, a vrut în mod special să-i menţină interesul şi pasiunea pentru matematică. Fiind în clasa a IV-a, Radu Stoleriu a participat la faza judeţeană a Olimpiadei de Matematică la clasa a V-a, obţinând cel mai mare punctaj şi calificându-se la faza naţională unde a reuşit să se clasese pe locul al treilea. În clasa a V-a participă la faza judeţeană a olimpiadei, obţinând un rezultat remarcabil: se califică, cu punctaj maxim, la faza naţională unde obţine premiul al doilea.

A urmat o pauză competiţională datorită pandemiei apoi, în 2021, Radu Stoleriu se califică din nou la faza naţională a Olimpiadei de Matematică şi în lotul naţional, obţinând la balcaniadă medalia de argint. Acesta a fost momentul când Radu a spus că visul lui este aurul la această competiţie.
Anul acesta a obţinut locul al II-lea la etapa naţională a olimpiadei şi, ca urmare a rezultatelor la probele de baraj, unde a obţinut de fiecare dată punctajul cel mai mare, este calificat în lotul naţional.

Radu Stoleriu a obţinut medalia de aur la Balcaniada de matematică pentru juniori, desfăşurată la Sarajevo, Bosnia – Herţegovina, în perioada 30 Iunie-2 iulie.

3 1 vote
Article Rating


Articolul precedentDNA anunță finalizarea celui de-al cincilea dosar de corupție serviciul de eliberare a permiselor din Suceava: Au fost trimiși în judecată 25 de inculpați, angajați ai ministerului de interne, instructori și intermediari ai școlilor de șoferi, acuzați că au luat mită de la 70 de candidați
Articolul următorProfesorul Alin Marius Andrieș este noul secretar de stat de la Ministerul Finanțelor
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments