2023, anul în care România ar putea inaugura 100 de kilometri de Autostradă și Podul de la Brăila. UMB așteptat să termine lucrările pe cel puțin 80 de kilometri de Autostradă și Drum Expres

0
100

România ar putea inaugura anul acesta 100 de kilometri de Autostradă/Drum Expres și Podul de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră a Companiei de Drumuri. Dintre loturile avansate, constructorii turci vor termina garantat lucrările pe trei loturi de autostradă cu o lungime de 48 kilometri (A0 și A 3-Transilvania), iar UMB, cel mai puternic drumar din România va încheia lucrările pe 32 de kilometri pe Drumul Expres Craiova-Pitești, potrivit analizei Economedia. Pe lângă lotul 3, Slatina -Colonești, UMB ar putea finaliza un tronson de 10 kilometri pe A 0 între DN 1 și A3 și, teoretic alți 30 de kilometri pe Autostrada Transilvania unde șantierul dintre Nădășelu și Zimbor este avansat, aproape 50 %. Pentru alți 11 kilometri de Drum Expres dintre Galați și Brăila șansele de finalizare au scăzut mult, viaductul peste Siret nefiind început. Un alt șantier care se apropie de 50 % și cu mobilizare exemplară este Drumul Expres Oradea-Autostrada Transilvania, (13 kilometri profil de drum rapid).

Totodată, Podul peste Dunăre de la Brăila ar putea fi deschis în această vară cu o parte a drumurilor de legătură.

Situația la zi loturilor de Autostradă și Drum Expres cu inaugurare garantată/așteptată : 

-34 km. Loturile 1 și 2 Pe Autostrada București Sud ( Constructor Alsim Alarko -Turcia, execuție 55/70 %)

-32 km. Lot 3 Drum Expres Craiova-Pitești ( Constructor UMB, 60 % execuție și o soluție de descărcare temporară)

-14 km. Lot Nurol Autostrada Transilvania (stadiu fizic 70 %)

-10/19 kilometri Autostrada București Nord (constructor UMB, tronson DN 1-A3, 20 % pe întreg proiectul de 21 km. cu descărcare temporară)

-13 kilometri Drum Expres Oradea-Autostrada Transilvania (Strabag-Austria, peste 40 %)

Cu șanse teoretice, 30 de kilometri, lotul UMB Nădășelu-Zimbor pe Autostrada Transilvania, termen prelungit pentru 2025 (detalii aici) și alți 11 kilometri pe Drumul Expres Brăila-Galați. Totodată, UMB ar putea finaliza loturile 1 și 4 la Buzău și Focșani, dar lucrările sunt de-abia la început.

Pe lângă Podul de la Brăila, CNAIR urmează să deschidă și Pasajele Berceni și Popești-Leordeni pe Centura București Sud.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentScumpiri pe bandă rulantă din prima zi a anului 2023: prețul benzinei crește cu 36 de bani pe litru, TVA se majorează pentru serviciile din Horeca, intră în vigoare taxa pe bacșiș
Articolul următorUn pieton a murit după ce a fost lovit de o maşină, de Revelion. Alte două persoane, în stare gravă
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments