UPDATE! S-au incins spiritele in Consiliul Local. Primarul Mihai Chirica: „Tot ceea ce am decis in cariera mea politica a fost cu mintea mea, cu constiinta si buna mea credinta”

0
217

Bugetul municipiului Iaşi va fi aprobat astăzi în şedinţă extraordinară.

Cosette Chichirău, deputat USR: „Deciziile luate in Consilul Local au fost prin furt si inselaciune pentru ca iesenii nu au votat pentru asta. Nu! Iesenii au votat pentru USR. Pentru un program poltiic care nu inseamna ce face PNL si PMP in acest Consiliul Local. Ati furat votul iesenilor timp de un an si jumatate. Si il furati in continuare. Furt si inselaciune. Nu este o lovitura la adresa unui partid. Ci la adresa iesenilor si ne plangem ca in aceasta sedinta nu avem prezenta la vot. Ati furat voturile iesenilor! Nu sunt decizii legitime. PNL si PMP nu au obtinut increderea iesenilor. Iesenii nu v-au votat ca sa votati”.

Acuzatiile deputatului USR au fost dur criticate de catre toti membrii PNL.

Mihai Chirica, primarul mun.Iasi: „Nu este bine sa ne jignim. Am avut si eu dispute politice cu membrii de partide dar nu ne-am jignit. Dar fostul meu presedinte de partid nu m-a jignit in niciun fel. Am spus atat ca s-a fracturat legatura noastra ideologica, nu m-ai gandim la fel. Gandirea mea este la Dumnezeu. Eu nu pot sa ma absolv de aceste obligatii pe care le am fata de propria mea constiinta prin urmare tot ceea ce am decis in cariera mea politica a fost cu mintea mea, cu constiinta si buna mea credinta. Imi pare rau ca s-au folosit aceste cuvinte”.

Cu un nivel al cheltuielilor de circa 2,2 miliarde lei, bugetul de dezvoltare ajunge la circa un miliard lei, iar cea mai mare pondere o au proiectele europene. Alaltăieri, consilierii locali au dezbătut peste 170 de amendamente la proiect, timp de 12 ore, în şedinţa comisiilor de specialitate.

Doar câteva dintre acestea au fost şi aprobate, cele mai multe fiind tot din partea executivului Primăriei. Însă, toate aceste amendamente vor putea fi citite şi votate (individual) din nou în plen. În orice caz, liberalii vor controla ostilităţile în plen, având asigurate 14 dintre cele 27 de voturi posibile, în virtutea alianţei cu PMP şi viceprimarul Cezar Baciu (exclus din USR). În ultimii ani, este pentru prima dată când proiectul de buget este aprobat în luna ianuarie. Astăzi, instanţa ar putea să se pronunţe asupra legimităţii ocupării de către Cezar Baciu a funcţiei de viceprimar.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentO româncă a fost desemnată cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume / ”Am vrut să le demonstrez tuturor că și fetele pot juca bine CS:GO” / ”La început am urât jocul și nu am jucat bine, dar am decis să joc un an și să încerc să o fac din ce în ce mai bine”
Articolul următorIaşi: Femeie în vârstă de 101 ani, pozitivă la COVID, externată după 10 zile de spitalizare
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments