Din toamna anului 2025 se va circula pe autostrada Ploiesti – Pascani, anunta un oficial al Ministerului Transporturilor

0
161

Un oficial al ministerului Transporturilor a anuntat la Iasi ca in toamna anului 2025 se va putea circula fara probleme pe autostrada Ploiesti – Pascani. In privinta autostrazii A8 au inceput studiile geotehnice. Irinel Scriosteanu este sigur ca peste 2 ani si jumatate se va putea circula legat pe autostrada Ploiesti – Pascani.

9 din 13 loturi sunt deja contractate, iar 4 loturi în contestații. În mare parte au început lucrările pe șantiere iar in primăvară, toate cele 13 loturi vor fi în lucrari. In premieră pentru România 322 de km de autostradă vor fi în execuție în același timp.Irinel Scriosteanu – secretar de stat Ministerul Transporturilor: „Putem avea A7, in maxim 2025 in toamna, in integralitate, in circulatie pana la Pascani. Urmeaza Pascani – Suceava si Suceava – Siret. Anul acesta vom finaliza studiul de fezabilitate pe Pascani – Suceava si il vom scoate la licitatie. Pentru Suceava – Siret va fi un decalaj de 4-5 luni fata de Pascani – Suceava”.

Secretarul de stat, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat că prima foreză a început studiile geotehnice pe traseul aprobat al autostrăzii A8 și că alte două foreze vor fi scoase în zilele următoare, astfel încât să se lucreze la capacitate maximă. Două loturi din A8 au fost deja scoase la licitație, cu finanțare prin PNRR. Este vorba despre capetele montane, la care se previzionează că vor începe lucrările în primăvara anului 2024, a anuntat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Avem prima foreza care a inceput studiile geo pe traseul aprobat in urma cu foarte putin timp. De saptamana viitoare, mai vin inca doua foreze si o sa completeze consultantul cu care avem contract in asa fel incat sa fim la capacitate maxima cu studiile geo. Urmeaza ca impreuna cu sprijinul primarilor sa sprijinim acest consultant sa aiba acces pe toate suprafetele unde se fac studii geo”, a completat Irinel Ionel Scriosteanu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments