Idei pentru Design Interior în 2023

0
341

Locuința este oaza noastră de liniște și relaxare, însă în ultimii ani a căpătat încă un rol și anume cel de spațiu pentru munca remote. Astfel, în prezent există câteva tendințe care țin cont de cele două roluri principale pe care le are acum o locuință și care fac din spațiul de locuit atât unul funcțional, cât și unul confortabil și aspectuos. În acest articol îți prezentăm câteva idei de design interior care vor fi populare în 2023 și din care te poți inspira dacă vrei să îți redecorezi locuința sau dacă vrei să achiziționezi și să decorezi de la zero un apartament nou in Iași.

Design organic

Pentru amenajarea locuinței în 2023 vor fi la modă materialele organice precum lemn, sticlă, ceramică, argilă, bumbac sau lână. Cu ajutorul acestui tip de design vei obține un spațiu liniștitor și confortabil, cu elemente ce aduc natura mai aproape de casa ta pentru ca tu să te simți cât mai relaxat.

Elemente de decor de inspirație locală

O tendință în amenajarea interioară o reprezintă alegerea unor elemente de decor realizate de către artizani locali cu materiale specifice zonei în care locuim. Vom obține astfel un design autentic specific locației geografice a casei noastre.

Design durabil

În 2023 se prognozează o creștere a proiectelor rezidențiale în care vor predomina materialele verzi și suprafețele organice. Principiile ecologice, durabile și etice își vor pune amprenta din ce în ce mai mult asupra amenajărilor interioare.

Lumină naturală

În anul ce vine lumina naturală are un rol cheie în amenajările interioare. Se va folosi sticlă pentru ca spațiile să fie mai luminoase și să pară mai mari. Pentru a maximiza lumina din locuință poți folosi ferestre cât mai mari, oglinzi și elemente albe de design. Un spațiu luminat natural poate îmbunătăți starea de spirit, poate crește concentrarea și poate stimula productivitatea. În plus, aduce și economii la facturile de energie electrică.

Locuințe multifuncționale

În 2023 multifuncționalitatea va da tonul în designul interior. Așa cum am menționat mai sus locuințele au în prezent roluri multiple: rolul clasic, rol de spațiu de wellness, rol de spațiu pentru munca remote. De aceea interioarele personalizate sunt realizate în așa fel încât să susțină atât activitățile de zi cu zi, cât și divertismentul, exercițiile fizice și munca la domiciliu.

Design Wellness

Designul Wellness sau amenajarea interioară pentru bunăstare este din ce în ce mai popular și conține elemente care te ajută să obții spații funcționale și relaxante, spații în care îți poți desfășura obiceiurile și ritualurile de îngrijire (spa, sport, yoga, meditație etc.).

Locuința – Spațiu pentru munca remote

Așa cum am spus mai sus, în ultimii ani munca remote a luat amploare, iar locuința nu este numai loc de relaxare, ci și birou. De aceea îți poți amenaja biroul de acasă, astfel încât să fie un spațiu practic și confortabil, conform cu nevoile și preferințele tale.

Arcade și forme rotunjite

Arcadele și elementele de decor cu forme rotunjite devin din ce în ce mai populare. Astfel, obiectele de mobilier și de decor cu forme drepte vor fi înlocuite în 2023 de obiecte cu forme circulare.

Alcovuri

Alcovurile sunt mici secțiuni îngroșate ale unei încăperi sau deschideri arcuite, parțial închise de elemente verticale precum pereți, stâlpi și balustrade. În 2023 se pare că alcovurile vor fi în tendințe datorită atât aspectului unic pe care îl conferă, cât și datorită potențialului de a economisi spațiul.

Plăci vintage, Marmură, Materiale și forme organice

În 2023 stilul vintage de design interior va reveni în actualitate. De asemenea, materialele și formele organice vor fi adesea prezente ca elemente de decor. Marmura poate fi folosită pentru blaturi/insule de bucătărie, pentru blaturi de baie, dar și pentru alte obiecte de decor sau mobilier, precum măsuțe de cafea. Pentru a obține un apect mai sofisticat formele curbate și elementele naturale pot fi combinate cu rocă, texturi mai dure sau metale.

Beton colorat

Ca tendință de design interior în 2023 se va evidenția și betonul colorat. Folosit în bucătării, în baie sau pe podele, va conferi un aspect unic datorită texturii, nuanțelor vii și aspectului profund.

Revenirea Stilului Art Deco

În 2023 stilul Art Deco revine, luând locul minimalismului. Detaliile ornamentale, modelele geometrice și simetria Art Deco vor fi la modă anul viitor, iar tu te poți inspira din acest stil pentru a crea un spațiu plăcut și confortabil. În ceea ce privește mobilierul, designul minimalist va fi înlocuit în 2023 de designul elegant și tradițional, cu integrarea pieselor de colecție.

📷 Cristian Istrate | www.istratec.com

Stilul gotic

Designerii au inclus în lista tendințelor de amenajare interioară din 2023 și stilul gotic. Nuanțe închise, culoarea neagră, oglinzi arcuite, candelabre și sculpturi sunt principalele elemente ale acestui stil de decor interior.

Design de inspirație orientală

Multe persoane aleg să îți amenajeze casa inspirați de cultura asiatică și respectând principiile feng shui, ikigai, wabi-sabi sau ale stilului japandi.

Alte idei de design interior la modă în 2023

Conform designerilor, printre elementele de decor interior care vor fi în trend în 2023 se numără și fotoliile în stilul anilor 1960, scaunele pentru relaxare, lămpile albe, luminile de perete, lămpile portabile inteligente reîncărcabile, obiectele de decor din ceramica roșie, mobilier din lemn cu margini ondulate, covoare cu forme și designuri neconvenționale (curbate, geometrice, unghiulare)

Culorile anului 2023 în designul interior

Conform designerilor internaționali specialiști în amenajări interioare printre culorile și nuanțele anului 2023 se numără: Paprika (boia de ardei), nuanța lavandă (Digital Lavender), tonuri calde aurii, nuanțe oceanice (Tranquil Blue), albastru-verde (Verdigris), nuanțe de fildeș și bej.

 

Am trecut în revistă principalele tendințe previzionate pentru 2023 în domeniul amenajărilor interioare. Fie că vrei să îți renovezi sau reamenajezi locuința, fie că te vei muta în apartamente Iași, alege ce stil îți place și adaugă inspirație din tendințe pentru a obține un decor interior pe gustul tău, iar dacă ești în căutarea unei locuințe noi, cel mai bine este să vorbești cu reprezentanții specializați ai dezvoltatorilor imobiliari pentru a stabili stilul de design interior pe care dorești să îl aibă locuința.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn angajat al R.A.R Iasi si-a pierdut viata in accidentul produs pe „drumul mortii” E85
Articolul următorDeputatul AUR Dumitru Focșa dă vina pe soția sa după ce recunoaște că a lovit-o la cap: Incidentul a fost generat de soție prin gelozie extremă / Am luat-o de după gât, am tras-o cu fruntea ei către fruntea mea, am făcut acest gest într-un mod nu foarte elegant, ba chiar brutal / Am văzut o dorință a ei de a se răzbuna pe mine, intrând în casa unui pesedist pentru ajutor
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments