Săptămâna trecută, carând o o plasă mare, la arestul Poliției Capitalei s-a prezentat una din fetele care lucrează pentru frații Tate, cunoscută sub numele de Beatrice și care susține că procurorii i-au dat statutul de victimă în dosar. Fata are tatuat pe antebraț inscripția „Tate girl” (fata lui Tate) dar spune că nu se consideră o victimă și crede că acest statut oferit de procurori este o acuzație.
„Eu am dat o declarație favorabilă pentru ei, niciodată nu s-a pus problema că am fost victimă. Cu ce drept Parchetul Român mă acuză pe mine că sunt victimă?”, a declarat derutată tânăra Beatrice pentru Antena 3.
Aceste declarații întăresc ceea ce au constatat și judecătorii români și au consemnat în decizia de arestare preventivă a fraților Tate și a celor două complice, Georgiana Naghel și Luana Radu:
„Judecătorul remarcă aptitudinea inculpaţilor de a identifica persoanele vulnerabile şi de a exploata nevoile de afecţiune, încredere, stabilitate ale acestora, creându-le impresia unei relaţii apropiate şi înlăturând astfel orice suspiciune pe care ar fi putut-o avea victimele, nevoia de atenţie şi de afecţiune din partea inculpaţilor fiind apoi exploatată în vederea determinării acestora la prestarea activităţilor mai sus expuse”, motivează Tribunalul Bucureşti, care a admis propunerea procurorilor DIICOT de emitere a mandatelor de arestare preventivă pe numele fraţilor Andrew Tate şi Tristan Tate şi a celor două femei românce, complice ale acestora, Georgiana Naghel și Luana Radu.
„Nu poate fi ignorată nici contribuţia inculpatelor, care realizau pentru inculpaţi supravegherea constantă a victimelor, le coordonau activitatea zilnică şi exercitau presiuni psihice asupra acestora pentru ca acestea să lucreze cât mai mult. Sub acest aspect, judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că lăsarea inculpaţilor în stare de libertate prezintă un pericol pentru ordinea publică şi se impune luarea măsurii arestării preventive pentru înlăturarea acestei stări de pericol, având în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor săvârşite de către inculpaţi, modalitatea concretă în care aceştia au acţionat, dovedind un dispreţ fundamental pentru relaţiile sociale ocrotite de normele penale”, mai scriu judecătorii.