Cătălin Urtoi, exclus din asociaţia civică Împreună pentru A8

0
149

Dupa ce, anul trecut, i-a retras sprijinul, asociatia „Împreuna pentru A8” l-a exclus pe Catalin Urtoi din rândurile sale la sfârsitul saptamânii trecute. Vezi mai jos precizarile asociatiei civice locale.
“Consiliul Director al Asociatiei „Împreuna pentru A8” aduce la cunostinta opiniei publice ca domnul Catalin Urtoi a fost exclus din Asociatia „Împreuna pentru A8” în luna decembrie 2022.

Precizarea noastra este necesara, având în vedere ca zilele trecute domnul Catalin Urtoi a fost numit în Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Investitii Rutiere (CNIR). Câtiva sustinatori continua sa îi atribuie dlui Urtoi – fie din rea-vointa, fie din nestiinta – o calitate pe care nu o mai are, si anume de vicepresedinte al asociatiei noastre. În realitate, dl Urtoi demisionase din pozitia de vicepresedinte al Asociatiei „Împreuna pentru A8” înca de la inceputul anului 2020.

Asociatia „Împreuna pentru A8 s-a nascut din nevoia societatii civile – initial din Iasi, ulterior din Moldova – de a sustine într-un mod activ dezvoltarea infrastructurii în regiunea cea mai vitregita prin politica lipsita de viziune a politicienilor români, inclusiv a celor de la nord de Milcov. Întârzierile grave si impardonabile în dezvoltarea infrastrucurii rutiere moderne, mai ales a autostrazilor, nu faceau decât sa condamne Moldova la subdezvoltare, depopulare si saracie.

De-a lungul anilor, asociatia noastra a fost implicata în actiuni sistematice în favoarea regiunii Moldova, de informare si constientizare a populatiei, de monitorizare, de protest, de presiune constanta asupra autoritatilor centrale si locale.

În ianuarie 2022, asociatiile „Împreuna pentru A8” si „Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei” l-au sprijinit pe dl Catalin Urtoi sa ocupe functia de consilier al Ministrului Transporturilor, domnul Sorin Grindeanu. Mandatul sau era foarte clar: sa monitorizeze si sa se implice, pastrându-si autonomia civica, în numele asociatiile amintite, în demersurile de construire a autostrazilor din Moldova, cu prioritate a autostrazii A8, Ungheni-Iasi-Târgu Neamt-Târgu Mures. Totodata, dl Urtoi trebuia sa informeze în permanenta asociatiile mandatare cu privire la stadiul derularii acestui proiect, sa nu ia decizii si sa nu se implice în actiuni care ar putea afecta credibilitatea celor doua organizatii.

Am sperat în buna credinta a dl Urtoi si a dl Grindeanu. Acceptam ca ne-am înselat. Ambii au avut propriile agende: dl Grindeanu sa anihileze, eventual sa anexeze actiunea civica, iar dl Urtoi sa parvina în Partidul Social Democrat, cu tot cu asociatia noastra, pe care sa o poata prezenta ca ofranda la picioarele noilor sai tovarasi politici.

Derapajele repetate, nerespectarea întelegerilor, deserviciile aduse miscarii civice din Moldova, în mod special a asociatiilor care militeaza pentru dezvoltarea regiunii, transformarea sa într-o portavoce a PSD, promovarea unora dintre activistii acestui partid, precum Sorin Grindeanu si Maricel Popa, au determinat asociatiile „Împreuna pentru A8” si „Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei” sa-i retraga domnului Catalin Urtoi mandatul de reprezentare pe lânga ministrul Transporturilor, în noiembrie 2022.

Numirea domnului Catalin Urtoi ca membru în Consiliului de Administratie al Companiei Nationale de Investitii Rutiere (CNIR) este o rasplata din partea conducerii PSD pentru serviciile aduse. Altfel spus, este vorba de o sinecura, o pozitie remunerata extrem de generos si ocupata doar cu sustinerea domnilor Sorin Grindeanu, Maricel Popa si a altora din aceeasi grupare, pe care, în treacat fie spus, dl Urtoi nu avea nicio retinere sa o demonizeze pâna acum doi ani.

Ne este clar ca scopul domnului Urtoi a fost de la bun început sa parvina cu orice pret. Chiar daca asta presupunea înselarea fostilor colegi din asociatie si din miscarea civica. Cât despre PSD, ne este la fel de clar ca acest partid nu ezita sa compromita actiunile civice cu ajutorul unor profitori marunti.

Luând act de aceste derapaje ignobile ale fostului nostru coleg, Consiliul Director aduce la cunostinta opiniei publice si a decidentilor politici care îl sustin ca domnul Catalin Urtoi nu mai are nicio calitate în Asociatia „Împreuna pentru A8”.”

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentO asociație a Consiliului Județean ar urma să gestioneze șase proiecte vitale de infrastructură
Articolul următorCutremur puternic în România la 16:58, de 5,2 grade. Cutremurul s-a resimţit intens în mare parte a ţării
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments