Planul urbanistic zonal (PUZ) aferent complexului turistic de la Ciric, inițiat de un om de afaceri local (Florin Onofrei) va fi supus dezbaterii Consiliului Local (CL) în ședința din 27 februarie și, cel mai probabil, votul consilierilor va fi unul favorabil.Potrivit proiectului de PUZ, investiția constă în amenajarea unui „ansamblu cu funcțiuni de restaurant și cazare de tip hotelier, cu facilități pentru conferințe și reuniuni de afaceri și științifice”.Suprafața de teren este în intravilanul orașului, dar investitorul a avut nevoie de PUZ întrucât actuala destinație a zonei („spații plantate pentru loisir”) este incompatibilă cu intențiile de construire ale omului de afaceri.
În planșa urbanistică figurează cinci corpuri de clădire cu un regim de înălțime cu subsol/demisol, parter, 3 etaje și mansardă.Accesul pietonal și auto la amplasament va fi realizat din șos. Ciric și, ulterior, pe un drum amenajat de Primărie, drum care ar trebui extins pentru o circulație normală. În ceea ce privește utilitățile, terenul beneciază de toate facilitățile în acest sens.Construcțiile care se află acum pe amplasament, și care au fost ridicate acum circa 40 de ani, vor fi demolate. Terenul este înconjurat de pădure, dar pe amplasament nu există fond forestier. Intenția investitorului este ca, pe parcela dinspre „insulă”, să fie construit un hotel cu spații pentru evenimente și conferințe, restaurant.
„Se estimează capacitatea de cazare ca urmând a fi de 180 persoane, sălile de evenimente însumate având o capacitate estimată de 350 persoane (din care 180 persoane cazate). Unitatea va fi deservită de un număr de maxim 40 de angajați pe tură”, se arată în proiectul de PUZ.Pe celălalt teren, va fi amenajată o unitate de cazaure cu spații pentru întâlniri. „La acest moment se estimează capacitatea de cazare la 80 de persoane, sălile de întâlniri fiind folosite de persoanele cazate si nedepășind această capacitate. Unitatea va fi deservită de un număr de maxim 20 de angajați pe tură”, se mai arată în PUZ.