Deschiderea Centrului Local de Recoltare a Sangelui din Pascani pusă sub presiune de Primărie:„Nu ştiu ce bani învârte domnul Răţoi, dar eu unul trebuie să vă spun că SVA a investit în Paşcani, pentru cazuri sociale mai mult decât, poate a făcut-o acest domn care vorbeste despre noi!”

0
115

Anul acesta, la Pașcani va fi functional primul Centru Local de Recoltare a Sangelui din judetul Iasi. Proiectul a fost initiat in urma cu doi ani din dorinta de a le oferi posibilitatea persoanelor din aceasta zona de a dona sange fara sa se mai deplaseze pana la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Iasi. Insa de la momentul in care s-a decis implementarea proiectului, initiatorii, Serviciul Voluntar de Ambulanta Iasi, au intampinat nenumarate piedici puse chiar de autoritatile locale, cele care ar fi trebuit sa sprijine acest proiect deosebit de important pentru bolnavii care au nevoie de sange. De curand, Marius Benchea, presedintele SVA a transmis in mediul on-line un punct de vedere cu privire prin care si-a exprimat nemultumirea fata de atitudinea pe care autoritatile o au cu cei care vor sa aduca un beneficiu comunitatii.

„Nu ştiu ce bani învârte domnul Răţoi, dar eu unul trebuie să vă spun că SVA a investit în Paşcani, pentru cazuri sociale mai mult decât, poate a făcut-o acest domn care vorbeste despre noi şi pe noi nu ne întreabă.

1. Situaţie hilară apărută în anul 2021, când domnul Răţoi a sesizat Poliţia Locală Paşcani, ca să ne amendeze pentru molozul creat, am sunat la primărie să întreb dacă ne ajută să ducem undeva molozul şi domnii de acolo au spus, vă dăm numărul de la firmă şi vă descurcaţi.

2. Şi mai hilară situaţie este să spui că SVA nu a fost transparent şi că familia ta a donat, dar nu a primit raport.
Noi am făcut mereu postări şi comunicate cu stadiul lucrărilor de la CLRS Paşcani.

3. Absolut mizerabilă este afirmaţia că SVA a respins fondurile de la Primăria Municipiului Paşcani!
SVA a făcut solicitare pentru a ni se aloca o finanţare în valoare de 500 mii lei, care nu a trecut niciodată de CL Paşcani! Ba chiar mai mult, ni s-a explicat de ce NU PUTEM PRIMI BANI! (avem documente).

4. Am făcut solicitare către Primăria Municipiului Paşcani din 2020, apoi revenire în 2021 pentru a efectua activităţi de protejare a persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Paşcani, LA CARE NU AM PRIMIT NICI ASTĂZI RĂSPUNS!!!

5. DIN 2021 am făcut solicitare pentru a încheia un acord de colaborare prin care anumite cheltuieli să fie suportate de către Primăria Municipiului Paşcani şi rezolvarea problemei căii de acces la CLRS Paşcani la care la FEL! NU AM PRIMIT NICI ASTĂZI UN RĂSPUNS!

Să vii tu în conferinţă de presă, să ne acuzi de chestiuni despre care habar nu ai şi pentru care în doi ani nu ai dat un apel, un singur telefon, deşi ai toate numerele de telefon este absolut de joasă speţă”, a scris Marius Benchea

Criza de sange din spitalele iesene persista de ani buni, motiv pentru care Serviciul Voluntar de Ambulanta Iasi a demarat un proiect de finantare si creare a unui centru local de recoltare si depozitare a sangelui. Astfel, oamenii care vor să doneze sânge nu vor mai fi nevoiti să se deplaseze la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi.

„SVA a finalizat lucrările de renovare a etajului 2. Mai avem de montat 6 aparate de aer condiţionat (achiziţionate şi livrate deja) plus 2 chiuvete şi două vase de toaletă, care sunt în curs de achiţionare şi montare.Mai trebuiesc încheiate contracte cu EON/Delgaz şi Apavital, respectiv firma care se ocupă de preluarea deşeurilor comunale de pe raza Municipiului Paşcani”, a conchis presedintele SVA Iasi.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments