Radu Ignat, individul care a licitat fictiv pentru a vinde CET-ul la fier vechi, iar apoi a trucat licitațiile la Institutul de Psihiatrie Socola, s-a apucat să-și bată vecinii din blocul în care locuiește. Deși locuiește într-un apartament din zona Casei Pătrate, acesta nu a fost menționat în declarația de avere. Cu toate acestea, Ignat a îngrădit accesul locatarilor în parcarea blocului, montând ilegal o barieră, într-un acces de sfidare a vecinilor și instituțiilor statului. Recent, după zeci de șicane și hărțuieli, acest individ cu un trecut tulbure, a trecut la loviri și alte acte de violență împotriva vecinilor și a celor care i-au contestat practicile de haiduc urban.
Zece ani i-au trebuit unui gălățean cu deprinderi de interlop, să își facă o imagine de infractor în fața magistraților, a procurorilor DNA și a ieșenilor pe care îi terorizează cu apucăturile sale de sociopat. După mai multe fapte penale care au venit în cavalcadă în ultimii ani, pe numele gălățeanului Radu Bogdan Ignat, ocloșit prin Iași în urmă cu 10 ani, a fost deschis un dosar de lovire și alte violențe. În ultima zi a anului trecut, pe fondul unor diferende mai vechi, Ignat l-a lovit de mai multe ori pe un vecin din blocul în care locuiește.
“Am trecut pe lângă acest om, dacă îi pot spune așa, și l-am salutat, moment în care acesta a tăbărât pe mine și m-a lovit cu pumnul de două ori, în timp ce aveam mâinile ocupate -cu una țineam lesa cățelului ce-l scosesem la plimbare și cu cealaltă, o cafea . Spre ghinionul lui, o mașină de la Poliția Locală tocmai parca în apropiere, așa că văzând ce se întâmpla, au sărit imediat pe el vreo 6-8 polițiști, cei din mașina de patrulă și un alt echipaj care a venit dinspre Trei Ierarhi, alarmat de lumea care striga să se oprească. Cu acest domn Ignat nu am avut niciodată de împărțit nimic, cu excepția unor reclamații pe care i le-am făcut atunci când a montat neautorizat o barieră la punctul de acces auto în parcarea blocului. Discutând cu avocatul meu și căutând să înteleg ce l-a făcut să mă jignească și să mă agreseze, am descoperit că instanța de judecată a dispus desființarea totală a barierei ( astăzi , brațul barierei nu mai există, a rămas doar corpul ei; dar procesul mai are o singură cale de atac, anume apelul), în urma procesului la care am participat și eu, ca martor, atunci când Ignat șantaja vecinii și îi condiționa cu bișnița de telecomande, pe domeniul public. Așadar, iată o palmă din partea instanței de judecată dată și corupților din Primăria Iași, ce au permis montarea acestei bariere….Atitudinea lui se explică prin aceea că, văzând cum judecătorii îi dărâmă „moșia”, Ignat se răzbună pe toți cei pe care i-a nedreptățit. Din grupul de 7-8 persoane chemate în judecată, instanța i-a reținut, ca autori, doar pe doi: Ignat și Sandu. Pe langa lovire, avocatul i-a făcut plângere și pe art 274”, a declarat Laurențiu Domnaru, vecinul agresat de Radu Ignat.
Reamintim faptul că, la începutul anului 2020, Radu Ignat a montat, peste noapte și fără nicio autorizație, o barieră către parcarea din spatele Casei Cărții. Locatarii s-au revoltat în fața acestui act de sfidare, cu atât mai mult cu cât Ignat a început să repartizeze după bunul plac locurile de parcare și să distribuie cartele de acces contra sumei de 400 lei, doar către o parte dintre vecini, și i-au făcut plângere la Poliție. Practic, Ignat ș-a arogat dreptul de a decide cine are voie în parcare și cine nu, forțând în mod golănesc o imixtiune asupra unui drept comun.
Samsar de fier vechi și legătura sa cu distrugerea CET Iași
Acest individ toxic pentru Iași își face simțită prezența în capitala Moldovei în urmă cu 10 ani, atunci când participă, în calitate de administrator al unei firme din Galați, la o licitație cu cântec ce viza dezmembrarea CET Iași și vinderea la fier vechi.
În calitate de administrator al firmei Shine Concept, Ignat ar fi plătit 4,7 milioane euro la o licitație organizată de executorul Corneliu Mititelu pentru dezmembrarea sistemului centralizat de termoficare de la Iași și vinderea acestuia la fier vechi, respectiv 8.600 tone de fier, inclusiv trei turbine, cazane şi conducte funcţionale pe care le-a câștigat la o licitație din 2012.
Practic, totul a fost un bluf din partea lui Ignat și a asociaților acestuia, deoarece cumpărătorii nu aveau cele 4,7 milioane de euro. Acest lucru reiese și din declarația lui Radu Ignat care în 2012 era patron la Shine Concept, care recunoaște că la acel moment nu avea această sumă. Potrivit lui Ignat, firma Shine a fost vândută imediat după licitație unui pensionar din Iași, contra sumei de 20.000 euro, bani care au intrat într-un apartament pe care ulterior, în calitate de angajat la stat, nu l-a menționat în declarația de avere.
Astfel, în ultima declarație de avere depusă la Institutul de Psihiatrie Socola, Radu Ignat nu figurează ca fiind proprietar pe vreun bun imobil. În cazul în care nu este vorba de un fals în declarații oficiale, acest individ nici nu ar avea dreptul de a-și parca mașina pe locurile de parcare de la blocul cu Casa Cărții, darmite să inițieze, voluntar și abuziv, montări de bariere și distribuiri de locuri de parcare. Potrivit vecinilor, apartamentul în care locuiește este cumpărat de el dart recut pe un alt nume, metodă uzitată de toți corupții și evazioniștii pentru a-și pune la dos averea în cazul unei executări.
În declarația de avere, Ignat are trecute doar două mașini și un venit anual de 7000 lei din activități de consultanță pe PFA-ul deținut. Veniturile realizate la Socola, sunt omise din declarația de avere.
Inculpat în lotul Socola pentru două capete de acuzare
Ulterior, îl regăsim pe acest combinator de joasă speță angajat la Institutul de Psihiatrie Socola, luând de la stat un salariu de 4000/lună pentru a face ce știe el mai bine: combinații cu statul.
Radu Bogdan Ignat a fost angajat în anul 2019 ca auditor la Socola, iar un an mai târziu îl regăsim pe postul de șef serviciu Managementul calității la același spital. Nu rezistă curat nici măcar 2 ani, că în octombrie 2022, procurorii DNA intră peste caracatița penală de la Socola, din care făcea parte și Ignat, pe lângă Bogdan Șaramet, directorul interimar al institutului.
Ignat Radu Bogdan, la data faptelor auditor și președinte al unei comisii de recepție a lucrărilor, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu și fals intelectual.
„În decembrie 2020, în contextul derulării unui contract încheiat între Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi şi SC Cao Cons SRL Suceava ce avea ca obiect “Reabilitare şi modernizare reţea alimentare cu apă potabilă”, inculpaţii Şaramet Adrian Bogdan şi Mihalache Ionuţ ar fi aprobat achitarea sumei de 490.323 lei ce reprezenta contravaloarea totală a lucrărilor, în condiţiile în care acestea nu erau finalizate, iar garanţia de bună execuţie nu fusese constituită de către executant. Într-o manieră asemănătoare ar fi procedat şi membrii comisiei de recepţie a lucrărilor (formată din Ignat Radu Bogdan, Atanasiu Alin Adrian şi Zaharia Raul Gabriel) care ar fi atestat în mod nelegal executarea în totalitate a lucrărilor în condiţiile în care acestea nu erau finalizate”, a transmis DNA la acea dată.
Contractul încheiat în noiembrie 2020 de Institutul Socola cu SC Cao Cons Suceava viza înlocuirea a 2,9 km din reţeaua de distribuţie a apei. Lucrările au fost încredinţate direct, fără licitaţie. Aspectul nu a fost abordat de procurori, întrucât valoarea contractului era suficient de mică pentru a nu fi necesară o procedură de selecţie.
Termenul de realizare a lucrărilor a fost de doar o lună, durată apreciată de anchetatori ca mult prea redusă pentru a permite îndeplinirea corectă a contractului. Procesul-verbal de recepţie a fost încheiat pe 29 decembrie 2020, iar a doua zi Institutul a plătit întreaga sumă către Cao Cons SRL, cu toate că lucrările nu erau încheiate.
O epopee infracțională al cărei parcurs, într-un stat de drept cu instituții lipsite de corupți, s-ar fi finalizat cu o condamnare cu executare. În schimb, acest infractor continua să sfideze în continuare legea și să aplice legea pumnului față de oricine nu este de acord cu derapajele sale penale.