Lucrezi remote? Vezi cum să-ți amenajezi biroul de acasă!

0
100

În ultimii ani munca remote a devenit ceva obișnuit și chiar dacă în prezent mulți angajați au revenit la biroul din cadrul organizației, destul de multe companii, echipe, antreprenori, freelanceri sau creativi au ales să muncească în continuare de la distanță. Munca remote de acasă oferă o serie de avantaje. În primul rând lucrezi din confortul casei tale, într-un mediu familiar și adaptat nevoilor tale. În al doilea rând câștigi timp datorită faptului că nu mai petreci timp pe drumul către birou și înapoi. Și nu în ultimul rând, munca de acasă îți oferă mai multă flexibilitate.

Dacă și tu te numeri printre persoanele care își desfășoară activitatea de acasă, atunci vezi în rândurile următoare câteva recomandări pentru cum să-ți amenajezi biroul acasă.

Indiferent dacă ai deja o locuință sau vrei să achiziționezi apartamente noi Iași, este necesară amenajarea unui spațiu special pentru birou. Dacă spațiul îți permite, ideal ar fi să ai o cameră dedicată. Dacă însă nu dispui de foarte mult spațiu, îți poți amenaja un spațiu separat de lucru în cadrul uneia dintre camere. Aceasta deoarece este important să delimitezi foarte bine spațiul de muncă de spațiul personal pentru a te concentra asupra activităților de serviciu și pentru a avea cât mai multă productivitate.

Amenajează-ți biroul de acasă în funcție de stilul tău preferat de design, dar și în funcție de specificul activității pe care o desfășori. Biroul trebuie să fie atât un spațiu plăcut și confortabil, cât și un spațiu practic, adaptat jobului tău. Pentru a-ți amenaja biroul acasă ai nevoie de câteva piese principale de mobilier:

  1. Masa și scaunul de birou

Alege piesele de mobilier pentru birou în funcție de spațiul de care dispui, în funcție de specificul activității, în funcție de preferințe, de stilul de design al locuinței, precum și în funcție de bugetul de care dispui. Modern sau clasic, există pe piață o mare varietate de modele de mese pentru birou din care poți alege. Foarte populare sunt în prezent birourile cu înălțime reglabilă sau standing desk. În ceea ce privește scaunul, alege un model confortabil și ergonomic pentru a evita apariția durerilor de spate, de gât sau alte probleme de sănătate ce pot fi determinate de postura incorectă la birou. Un scaun reglabil cu suport lombar și suport  pentru cap este o opțiune care te va feri de dureri și de probleme de sănătate. Poți alege un scaun directorial sau un model de scaun cu sprijin pe genunchi (kneeling chair).

  1. Lumina

Lumina naturală este cea mai sănătoasă, de aceea este indicat pe cât posibil să îți amenajezi biroul aproape de geam. Ai grijă ca monitorul laptopului sau computerului să fie poziționat cu spatele către fereastră deoarece nu este indicat ca razele și lumina să bată direct în ecran. Pentru zilele însorite, dacă vrei totuși o lumină mai puțin puternică poți folosi o draperie. Atunci când este necesar să folosești lumina artificială, alege o lampă de birou. În cazul în care folosești o sursă de lumină din tavan este indicat să nu fie poziționată deasupra laptopului sau computerului pentru a nu te confrunta cu apariția problemelor de vedere.

  1. Spațiul de depozitare

Un spațiu de lucru ordonat va crește productivitatea. De aceea este important să-ți organizezi cât mai bine obiectele și elementele de birotică și papetărie necesare muncii. Folosește etajere, rafturi, comode, biblioteci, suporturi, cutii de depozitare.

  1. Decorațiuni și obiecte personale

Pentru a-ți personaliza biroul de acasă folosește decorațiuni și obiecte personale precum o fotografie, un poster, un ceas, o plantă sau diverse decorațiuni, în funcție de preferințe. Practic, poți decora biroul cu obiecte de decor care te fac să te simți bine și îți dau o energie pozitivă.

  1. Culorile pentru amenajarea biroului remote

Culorile biroului trebuie alese atât în funcție de preferințe și de stilul de design interior al locuinței, cât și în funcție de efectul pe care îl are fiecare culoare asupra ta și asupra productivității muncii. Culoarea verde transmite prospețime și vitalitate, fiind o culoare potrivită pentru birou. Mov ajută la concentrare și la stimularea creativității. În schimb, albastru este o culoare relaxantă potrivită pentru dormitor, nu pentru birou, iar roșu este o culoare puternică ce nu este recomandată pentru birou. O opțiune pe care o ai la îndemână este combinația dintre culoarea ta preferată și nuanțe precum alb, gri, fildeș sau crem. Culorile neutre nu distrag atenția și te vor ajuta să te concentrezi mai bine.

Acestea sunt câteva recomandări pentru amenajarea biroului de acasă, care te vor ajuta să obții un spațiu de lucru practic, ordonat, creativ și productiv.

Dacă vrei să achiziționezi apartamente Iași noi contactează un dezvoltator imobiliar cu experiență și alege-ți locuința potrivită pentru tine! Consultanții dezvoltatorilor imobiliari te vor sfătui inclusiv cu privire la amenajarea și decorarea spațiului de lucru.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments