O carte care face apologia lui Ion Antonescu și memorialistica criminalului de război condamnat Mircea Vulcănescu, reclamate la Parchetul General

0
141

Directorul organizații Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului (MCA), Maximilian Marco Katz, a sesizat Parchetul cu privire la publicarea care face apologia lui Ion Antonescu, transmite RFI. În paralel are loc un proces împotriva păstrării memorialisticii publice a lui Mircea Vulcănescu. Ambii au fost condamnați pentru crime de război, iar memorialistica lor este interzisă prin lege în România.

Maximilian Marco Katz a adresat o scrisoare procurorului general Gabriela Scutea  în care sesizează ilegalitatea comisă prin publicarea și difuzarea cărții despre Ion Antonescu.

  • “Prin prezenta sesizare vă aduceam la cunoștință faptul că în prezent, în România, se editează și se comercializează cărți dedicate memoriei Mareșalului Ion Antonescu. Una dintre aceste cărți se intitulează “Adevărul despre Mareșalul Ion Antonescu”, scrisă de colonelul Gheorghe Magherescu. Această carte nu este o carte nouă dar ea fost reeditată de editura Paul Editions. Noua ediție este în prezent comercializată prin intermediul celor mai cunoscute rețele de librarii online și nu numai.” scrie Maximilian Marco Katz.

“Conform documentelor atașate, în ultimele zile am contactat o parte din aceste rețele/magazine, inclusiv editura Paul Edition. În urma demersului nostru, librăria Cărturești a prezentat scuze publice și a retras cartea de la vânzare. De asemenea editura Paul Editions a retras cartea care era oferită la vânzare prin intermediul magazinului sau online, fără a o retrage de pe celelalte platforme de comercializare. Alți vânzători nu au reacționat, iar cartea se vinde în continuare atât prin intermediul rețelelor contactate cât și prin intermediul altor magazine. La fel se vând și alte cărți la fel de controversate și interzise, precum Mein Kampf (Târgul Cărții).” continuă el.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentJurnalistul sportiv Bogdan Socol lasă în urma sa 3 copii, după ce acesta și-a pierdut viața la un antrenament de înot într-un lac înghețat
Articolul următorProprietarul companiei care a vândut complexul imobiliar prăbușit complet la cutremurul din Turcia a fost arestat pe aeroportul din Istanbul/ Rönesans Residence era prezentată drept ”un colț de Rai”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments