Tendințele anului 2023 pentru amenajarea bucătăriei

0
393

Dacă vrei să-ți reamenajezi locuința sau dacă urmează să achiziționezi și să amenajezi un apartament nou în Iași vezi în rândurile următoare care sunt tendințele anului pentru amenajarea bucătăriei.

Atunci când alegi un stil de amenajare pentru bucătărie trebuie să ții cont de spațiul de care dispui, de funcționalitate, precum și de aspect. Pentru anul 2023 designerii au creionat câteva tendințe de amenajare a bucătăriilor.

Materiale naturale

Blaturile din piatră naturală sau marmură vor fi la mare căutare anul acesta. Poți alege dintr-o varietate de materiale pentru blaturi din piatră naturală – ardezie, granit, onix, travertin. Vei obține astfel un aspect elegant și natural. În ceea ce privește mesele și scaunele, poți alege modele confecționate din materiale naturale precum lemn.

Maximizarea spațiului din bucătărie

În 2023 la modă vor fi aparatele electrocasnice ascunse. Acestea sunt de fapt încorporate în mobilier, beneficiind de un finisaj similar mobilierului pentru un aspect uniform și fin. Pentru a obține senzația de spațiu alege rafturi deschise.

Confort

Confortul este unul dintre criteriile principale în domeniul designului interior pentru bucătărie. Astfel, în tendințe sunt piesele practice și minimalismul. Poți opta pentru mese de bucătărie confortabile de tip transformer sau mese și scaune înalte. În materie de scaune, poți alege scaune din lemn, scaune cu spătare textile, scaune ergonomice.

Insule de bucătărie

Insulele de bucătărie devin din ce în ce mai populare datorită atât funcționalității multiple pe care o oferă, cât și datorită designului și diverselor opțiuni de personalizare. Dacă alegi o insulă de bucătărie, îți recomandăm ca aceasta să fie din start proiectată pentru a folosi la maxim spațiul și pentru a beneficia de multiple posibilități de utilizare (gătit, lucru, servirea meselor, relaxare).

Finisaje metalice

Finisajele metalice sunt o altă tendință pentru 2023 datorită faptului că se potrivesc excelent cu piesele de decor și culorile naturale. Astfel, dacă ai ales mobilier cu aspect natural, pentru mânere sau spătare poți opta pentru finisaje metalice. Mobilierul din lemn se potrivește foarte bine cu finisajele metalice din aur și cupru. Piesele de mobilier, precum dulapuri în nuanțe deschise (alb sau gri), pot fi asortate cu finisaje metalice din crom sau nichel.

 

Iluminat

Pendulele lungi, corpurile de iluminat suspendate, spoturile încastrate, corpurile de iluminat funcționale și elegante fac parte din tendințele anului.

Aragazuri combinate

O altă tendință pentru amenajarea bucătăriilor în 2023 este folosirea aragazurilor combinate (de exemplu plita pe gaz și cuptor pe electricitate).

Culori în tendințe pentru amenajarea bucătăriei

O tendință de design interior a anului 2023 este inspirația din natură, iar nuanțele naturale de verde, nuanțele calde aurii și nuanțele marine pot constitui alegerea potrivită pentru decorarea bucătăriei. Pe lângă acestea, în trend sunt și nuanțele de gri, teracotă, diverse nuanțe deschise (bej, nisipiu, fildeș, muștar), dar și nuanțe închise, precum bleumarin și gri.

Acestea sunt principalele tendințe ale anului 2023 pentru amenajarea și decorarea bucătăriei. Indiferent dacă anul acesta vrei să achiziționezi apartamente în Iași sau dacă vrei să îți redecorezi bucătăria, alege stilul și piesele de decor în funcție de spațiul de care dispui, de funcționalitate și de preferințe!

Dacă ești în căutarea unei locuințe noi apelează la un dezvoltator imobiliar cu experiență pentru a alege locuința dorită. Consilierii dezvoltatorilor imobiliari te vor ajuta atât în ceea ce privește alegerea și achiziționarea locuinței, cât și în ceea ce privește amenajarea și decorarea acesteia.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA fost reautorizat proiectul de extindere a complexului ERA: ce modificări a făcut investitorul?
Articolul următor„Bărbatul cu cască roșie”, Bogdan Toma, îmbrățișat de fratele uneia dintre victimele scoase de sub ruinele cutremurului din Turcia. Întâmplător, bărbatul salvat a fost recent în România, fiind la rândul său implicat în acțiuni de ajutorare a copiilor vulnerabili
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments