ASF a ridicat licenta Euroins. 2,5 milioane de romani au asigurari la aceasta companie

0
129

Consiliul ASF a votat in unanimitate, joi noapte, sa-i fie ridicata licenta firmei de asigurari Euroins, liderul pietei RCA, au anuntat surse oficiale pentru aktual24.ro.

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat miercuri, in sedinta de guvern, ca „trebuie solutii prin care, daca Euroins intra in insolventa, acea cota de piata sa poata fi preluata”.

„Concluziile sunt ca Euroins are o cota de piata destul de consistenta si la nivelul ASF trebuie gasite solutiile ca acea cota de piata, daca intr-adevar intra in insolventa, sa poata fi preluata pentru ca e vorba de foarte multi oameni si companii de transport care vor fi afectate. Poate fi o solutie de plafonare a preturilor, pe o perioada determinata de timp. Stabilim cu experti cat“, a spus Ciuca.

Euroins Romania cerut miercuri, in mod public, presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, si presedintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu, sa solicite, prin natura prerogativelor pe care le detin, ca Parlamentul Romaniei sa puna de urgenta pe agenda de lucru Legea asigurarilor 132/2017, pentru corectarea disfunctionalitatilor si a deficientelor, care influenteaza direct viata cetatenilor, conform unui comunicat de presa.

In document se mentioneaza ca introducerea preturilor de referinta pe piata reparatiilor auto ar contribui decisiv la calcularea primelor RCA in limite rezonabile.

„Ca membrii Parlamentului Romaniei sa-si manifeste sprijinul fata de stabilitatea industriei asigurarilor si sa creeze cadrul necesar de dialog pentru o adevarata consultare publica, prin care sa se aduca imbunatatiri legislatiei asigurarilor, cu sprijinul autoritatii de reglementare. Ca incercarea evidenta a COTAR de a destabiliza piata asigurarilor sa fie investigata de catre Consiliul Concurentei. Subliniem ca diseminarea repetata de minciuni in mass-media si in spatiul public afecteaza reputatia si imaginea Euroins Romania, si arunca o umbra de indoiala asupra intregii industrii de asigurari si a autoritatii de reglementare a pietei. Este inadmisibil faptul ca reprezentantii acestei asociatii s-au erijat si continua sa o faca prin diverse metode de manipulare si autoproclamare intr-un aparator al industriei de asigurari fara a veni cu solutii, ci doar proferand amenintari impotriva oricarei entitati pe care ajung sa o atace, actionand complet iresponsabil fata de nevoile reale ale populatiei de a primi protectia unei piete de asigurari robuste, mature, functionale si la nivel european. Ca institutiile abilitate sa investigheze cauzele reale care au dus la falimentul a trei jucatori de pe piata asigurarilor din Romania in ultimii sase ani, pentru a elimina orice suspiciune nefondata si ireala care planeaza in momentul acesta asupra celorlalte companii de asigurari, conducand prin alaturare cu rea-credinta la dezinformarea populatiei, in incercarea de a decredibiliza compania Euroins Romania, membra a grupului Eurohold”, se arata in comunicat.

Ad

Conducerea Euroins Romania isi exprima disponibilitatea pentru orice solicitare venita din partea institutiei de reglementare si/sau a altor institutii abilitate care vizeaza clarificarea tuturor aspectelor activitatii de asigurare, se mai spune in comunicat.

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic si financiar de frunte care opereaza in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est, si este listat la Bursele de Valori din Bulgaria si respectiv Varsovia. Eurohold detine Euroins Insurance Group AD (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din regiune. EIG ofera o gama completa de produse de asigurare, deserveste peste 4 milioane de clienti in 11 tari si are peste 3.000 de angajati. Eurohold este proprietarul Electrohold, un grup energetic de frunte din Bulgaria, cu o cota de 40% in distributia de energie. Electrohold are 3000 de angajati si deserveste peste 3 milioane de consumatori din tara.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments