Licitația pentru proiectarea și execuția ambelor loturi ale Autostrăzii Unirii – A8 A fost suspendată

0
112

Licitația pentru proiectarea și execuția ambelor loturi ale Autostrăzii Unirii – A8 (secțiunea Târgu Mureș – Târgu Neamț) a fost suspendată pentru a răspunde sutelor de clarificări depuse, potrivit datelor publice din Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Loturile de la „capete” au fost lansate în licitație pe 29 decembrie 2022 și sunt finanțate prin PNRR.

Luni, 27 februarie, a fost termenul-limită pentru depunerea ofertelor pe Lotul 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (25 km), dar CNAIR a suspendat licitația, probabil pentru aproximativ două săptămâni, și va stabili un nou termen. Aceeași decizie a fost luată marți dimineață și pe lotul III Leghin – Târgu Neamț (30 km), pentru ambele loturi fiind aproximativ 700 de întrebări și clarificări depuse.Secțiunea I Târgu Mureș – Miercurea Nirajului are o lungime de 24,4 km (2,4 km drumuri de legătură), valoarea din SEAP este cuprinsă între 2,9 și 3,4 miliarde lei, iar termenul de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 24 luni execuție. Ofertele pot fi depuse până la data de 27 februarie 2023.

„Obiectul contractului îl reprezintă proiectare și execuție Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, Secțiunea I Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legătura la Autostrada A3, în lungime de aproximativ 24,4 km (inclusiv drumul de legatură în lungime de 2,4 km), în conformitate cu prevederile contractului de lucrări.”

Secțiunea III Leghin – Târgu Neamț are o lungime de 30 de kilometri, valoarea din SEAP este de 2,3 miliarde lei, iar termenul de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 24 luni execuție. Ofertele pot fi depuse până la data de 28 februarie 2023.

„Obiectul contractului îl reprezintă proiectare și execuție Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, Sectiunea III Leghin – Târgu Neamț, în conformitate cu prevederile contractului de lucrări”.

În primăvara 2022, Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, prezenta un calendar pentru capetele din A8:

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments