Noile sedii ale Institutului Francez și Centrului Cultural German din Iasi au fost inaugurate ieri la Palatul Braunstein

0
114

După ce și-a recăpătat demnitatea și strălucirea grație fondurilor europene, Palatul Braunstein, bijuteria arhitecturală din inima orașului nostru, găzduiește de ieri și noile sedii ale Institutului Francez și Centrului Cultural German. Primăria Municipiului Iași a făcut astfel pașii decisivi pentru a transforma Palatul Braunstein, așa cum primarul Mihai Chirica a și promis, în Centrul Cultural European.

La inaugurarea festivă a acestor sedii au participat joi, 23 martie, și Excelența Sa doamna Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România, și Excelența Sa domnul Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germania la București.

Valoarea totală a proiectului de consolidare și refuncționalizare a Palatului Braunstein este de 22.893.522,86 lei, inclusiv TVA (circa 4,65 milioane de euro).

Proiectul, pe care l-am încheiat în urmă cu un an, a fost cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Prioritatea de investiții 5.1.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments