Perchezitii la Iasi intr-un dosar in care manelistul Culiță Sterp este acuzat că a escrocat zeci de persoane, printr-o afacere fantomă cu monede virtuale

0
125

Potrivit unui comunicat al IGPR, joi, 2 martie 20023, au avut loc 12 perchezitii în judeţele Iaşi, Timiş, Constanţa, Braşov, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti într-un dosar de înşelăciune cu criptomonede şi spălare de bani cu un prejudiciu de 1.632.000 de lei.

„Bănuiţii le-ar fi promis persoanelor contactate că o să investească sumele de bani încredinţaţi lor de către victime pe burse de vânzare-cumpărare a valutei virtuale, cu obţinerea în maxim două luni a „profitului garantat”. Mai exact, aceştia ar fi lansat promisiuni false precum că profitul s-ar putea cifra uneori până la 95%, 18% profit pe zi, inclusiv profit de 100%, spunându-le că dacă depun 100 de euro, în 72 de ore vor primi dublu”, se precizează in comunicatul IGPR

Potrivit Stirilor ProTV In acest dosar, manelistul Culiță Sterp impreuna cu fratele sau – audiat si el de procurori, ar fi promovat în urmă cu doi ani, pe o rețea socială, o afacere cu monede virtuale, care de fapt n-ar fi existat. Schema a fost inițiată de doi tineri – din Republica Moldova și din România.

Răzvan Trușcă, avocat Culiță Sterp: ”În momentul în care a aflat, chiar și-a informat utilizatorii care îl urmăresc despre acest lucru. Au fost atenționați de către urmăritorii lor că afacerea nu este în regulă și că nu ar fi din punct de vedere legal totul în regulă. Vă dați seama că dacă știau, nu se întâmpla acest lucru”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPetre Daea la Iasi: Sunt motive serioase ca preţurile la alimente să nu mai crească, ba dimpotrivă, să scadă / „Nu e în regulă să dai cu 7 lei kilogramul de ceapă, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internaţională”
Articolul următorAlexandru Muraru: „Am propus ca Istoria Comunismului în România să devină disciplină obligatorie pentru liceu”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments