Șase comune din județul Iași pot deveni orașe. Ultimul recesamant a aratat faptul ca o mare parte din comunele din zone metropolitana a Iasului ar putea deveni orase, avand in vedere numarul mare de locuitori inregistrat

0
355

Miroslava si Valea Lupului sunt comunele care au cele mai mari cresteri ale locuitorilor, cu un procent de peste 240%, fata de acum zece ani

  Avand in vedere acest lucru, autoritatile spun ca sase comune din judetul Iasi ar putea fi orase daca s-ar organiza un referendum.

Judeţul Iaşi are 93 de comune, şi, conform datelor de la ultimul recensământ, Miroslava, Ciurea, Valea Lupului, Holboca, Tomeşti şi Belceşti ar putea trece la statutul administrativ de oraş, avand in vedere cresterea importanta a numarului de locuitori. Totodată, Paşcaniul nu mai îndeplineşte condiţia de municipiu: minim 40.000 de locuitori, şi teoretic ar trebui retrogradat la simplu “oraş”.

Ciprian Iftimoaie, Dir. Executiv. Directia Judeteana de Statistica Iasi

„Cele mai mari cresteri de populatie din judetul Iasi: Miroslava. In 2011 avea 11.900 de locuitori. Acum are 28.500. Valea Lupului a crescut foarte mult, de la 4.800 la 14.500. Iata o crestere de trei ori a populatiei. In Ciurea avem o crestere importanta.”

La fel şi şase actuale comune, care nu mai îndeplinesc condiţia minimă, 1.500 de locuitori, şi teoretic ar trebui alipite altora mai mari.

Ciprian Iftimoaie, Dir. Ex. Directia Judeteana de Statistica Iasi

„Remarcam o concentrare, o aglomerare de populatie in zona metropolitana Iasi. De exemplu, in comuna Miroslava are 29.000 de locuitori, populatia stabila. Pascaniul a scazut. Are putin peste 30.000 de locuitori. Deci iata ca Miroslava este ca dimensiune cat municipiul Pascani. de fapt municipiul Iasi si Miroslava furnizeaza 60% din forta de munca si cifra de afaceri a economiei judetului. Cresteri importante de populatii s-au mai inregistrat in toate comunele limitrofe ale municipiului Iasi.”

Costeşti, Ipatele, Grozeşti, Roşcani, Drăguşeni şi Cucuteni sunt comunele din judetul Iasi in care numarul locuitorilor a scazut semnificativ.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUna din cele mai indragite profesoare de la Colegiul “Mihai Eminescu” din Iasi a decedat in aceasta dupa-amiaza
Articolul următorCum a rămas fără picior un tânăr de numai 18 ani. Boala care îl macină încet
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments