Abuz de putere la Primăria Bârnova! Primarul Bălan se folosește de resursele primăriei pentru a-și spiona și hărțui adversarii politici

0
1056

La Primăria Bârnova, penibilul și abuzul în serviciu sunt la ele acasa. Un consilier local din comuna ieșeană Bârnova îl acuză pe primarul Mihai Bălan de faptul că îl spionează prin intermediul sistemului public de supraveghere video și postează pe facebook imagini cu el și familia acestuia. Alesul local consideră că acest demers al edilului este unul, pe cât de infantil, pe atât de periculos prin metodele ilegale foloste de edil, scopulfiind acela de a-l discredita peadversarulsău politic, chiar daca in ajutorul stirbirii imaginii consilierului sunt aduse argumente și informații cu efect de bumerang pentru edilul conflictual.

Aflat la al doilea mandat de primar, nu se știe prin ce împrejurări nefericita pentru locuitorii comunei Bârnova, edilul Mihai Bălan simte ca îi fuge pământul de sub picioare, electoral vorbind, și apelează la atacuri josnice.

Recent, acesta a postat pe un grup de socializare, imagini cu consilierul USR, Radu Tiron, în timp ce acesta se întorcea cu familia de la biserică. Imaginile care provin de pe camerele publice de supreveghere, sunt însoțite de um mesaj jalnic, cu multe greșeli gramaticale, pe care îl vom reda așa cum i-a fost dictatat edilului, la momentul compunerii, de gradul precar de educație și insușire a noțiunilor lingvistice.

Domnul Radu, membru  al consiliului local a făcut recent un apel la acțiune pentru că comunitatea să curațe străzile și chiar a postat o fotografie pe facebook în timp ce făcea acest lucru, pentru a promova această idee. Cu toate acestea, observăm, același domn consilier, trecând pe lângă un morman de gunoi, alegând să îl ignore. Acest comportament este incoerent cu imaginea de ecologist pe care a încercat să o construiască în fața comunității” este postarea primarului Mihai Balan.

Curat murdar coane Mișu!

Se va autosesiza cineva pentru abuzul în serviciu?

Pe langă aspectul hilar al situației, acesta are și o încărcătură penală. Despre postarea cu iz caragialesc a edilului, consilierul USR susține, nici mai mult nici mai puțin decât că are senzatia ca a fost filat si se simte hărțuit, atâtel cât și familia lui.

În schimb, bârnovenii au luat ca un afront personal mesajul primarului și au început, în replica, să lovească cu sete, precum ștampila în cabina de vot, sătui de perfidia edilitară.

Sper să va dea în judecată pentru aceste abuzuri făcute. Nu aveți dreptul să publicați imagini de pe camerele primăriei. Ce era să facă cu gunoiul, să îl pună în buzunar? Sunteți de toată jena. Recent a angajat consilier personal o tipă ca nu mai făcea față la atâtea ore de supravegere!  Vă dați seama câtă lume e spionată de primaru ăsta dubios? Primăria comunei Bârnova e normal așa ceva? Alo, Poliția Locală Bârnova ce faceți?”, este apelul lui Cătălin Cobzaru.

Cum naiba a prins individul ăsta sinistru 2 mandate e peste puterea mea de întelegere…”, se minunează retoric Ionuț Groza, iar răspunsul nu întârzie să apară din partea altui internaut – Costel Baciu “…ulei, zahăr, conserve, fasole, bani, minciunele cu gaură, manipulare….ce zice presa – combinator de terenuri….”

Poliția Română este legală aceast acțiune a domnului primar al comunei Bârnova? Prima TV, Starea Natiei, domnul Sorin Grindeanu? Domnul Lucian Mîndruță, dumneavoastră ce părere aveți? Antena1, Digi24? Doamna Cosette Paula Chichirău, domnul Alex Dima, domnul Alexe Costel? Ministerul Apărării Nationale, cum ne apărați de aceste comportamente abuzive? Partidul Național Liberal, vă face cinste acest membru al dumneavoastră? Anul 2023, un angajat al statului se folosește de resursele statului și spionează/hărțuiește lumea. Aceasta este democrația, pentru care au murit și au luptat înaintașii noștri? Nu, nu este. De astăzi, nu am cum să mă mai simt în siguranță în această comună, unde angajații primăriei au acces la datele înregistrate de camerele de supraveghere  fără a le folosi pentru scopul lor – reducerea criminalității și a infracțiunii. În urmă cu ceva vreme, domnul primar al comunei Bârnova mi-a făcut adresă publică. Acum, publică imagini ale unui cetățean al comunei Bârnova. Acest comportament este unul care trebuie sancționat, nu trebuie ignorat. Trist, pentru că aceste acțiuni nu fac cinste unei comunei europene, ci te duc cu gândul la perioada comunistă, când fiecare acțiune îți era înregistrată și urmărită. În loc sa fii protejat de către angajații statului, ești urmărit/filat și drepturile nepatrimoniale îți sunt încălcate. Va mulțumim, Politia Locală Bârnova și PCB! Vai și-amar!”, sustine Ștefan Cristian

Ce penibil e domnu primar. Deci, serios, cum să posteze așa ceva, demn de cascadorii râsului!? În opinia lui, daca cineva strânge un gunoi, trebuie să preia toate responsabilitățile companiei de salubritate? Logică de fier, ce pot să spun”, Vlad Calin

Dom’ primar e un fel de „securist wanna be”. Nu este capabil să înțeleagă rostul camerelor de supraveghere. Folosește bunul public în interesul personal”, Mihai-Adrian Balica.

A stat puțin la pândă…sau va știe și programul? Oh Doamne și uite pentru ce încasează salariul. Mai bine strangi gunoiul o dată pe an decât niciodată. Cred că pânditorul are mereu o sacoșă în care strânge gunoiul pe lângă care trece, așa îmi imaginez, că altfel de ce să arăți cu degetul?! Penibil și ce context acolo…mai trist este că sunt mulți care îl și cred… Poate scăpăm odată..”. Maria Any

Data viitoare când mai mergi la biserica să iei și tomberonul după tine, să faci treaba primăriei. În afară de faptul că nu e legal ce a făcut, îți face morala că nu faci ceea ce el ar trebui să facă”, Etienne Ignat

“Dacă tot se agită Bălan ăsta, în momentul în care a văzut mormanul de gunoi, de ce n-a pus mâna să sune la salubritate, să vină să facă curat? Sau chiar dumnealui,  Balan, ce om de toată jena, stă pe camere cu mâna la ouă și arată cu degetu spre alții că nu fac nimic, dar tu domnule primar, ce faci în acea privință în care vezi gunoaie pe străzi în comuna ta, le lași acolo? Că faci parte din aceeași speță de gunoaie presupun”, Radu Andrei

În postarea domnului primar se văd 3 situații: 1.Un om merge de la biserică acasă, trecând pe lângă gunoaiele din comuna domnului primar; 2. Același om strânge gunoaie din comuna domnului primar; 3.Un obosit din primărie stă și pierde timpul aiurea să vadă ce fac „dușmanii ” politici, în loc să vadă care din sat nu e în stare să pună gunoiul la coș. Toate acțiunile se petrec în comuna domnului primar plină de gunoie. Este plină de gunoaie( la propriu), plină de gunoaie politice și plină de gunoaie care nu știu unde să arunce gunoaiele. Pe bune, domnu’ primar, dacă te prind că te plimbi prin comună și nu strângi gunoaielor care le întâlnești te fac de „cacao” pe toate grupurile de Facebook”,  Mihai-Adrian Balica.

Nu pot să cred că primarul folosește resursele publice să atace un consilier din opoziție. Penibil”, Vasile Moraru.

Incredibil în ce țară de rahat trăim! În loc să-și facă treaba pentru care au fost aleși, ne aruncă rahatul disputelor lor în curțile noastre!”, Catalin Birzanu.

Rușine Mihai Bălan! Șanțurile și dealurile sunt pline de gunoaie și tu ameninți cetățenii că nu fac curat în timpul lor liber. Rușine! Nu trebuie să facă nimeni treaba primăriei”, Alexandru Ionut Bujdei.

În fata unor astfel de efluvii de simpatie, la câteva ore de groteasca postare, Mihai Bălan a șters-o de pe grupul de socializare. Rămâne de văzut dacă maniera în care a fost orchestrat acest atac asupra oponentului său politic va avea și anumite consecințe penale, cu atât mai mult cu cât sunt întrunite elemente constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPatronul de la Moara de Foc vrea să intre în legalitate cu complexul de agrement din comuna Victoria
Articolul următorScapa si Andreea Cosma, Curtea de Apel Ploiesti a decis „incetarea procesului penal”. A intervenit prescriptia data de CCR
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments