Adversarul Serviciului de Protecție și Pază (SPP), Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Administrației Prezidențiale și al Prefecturii București într-un proces în timpul căruia juristul Președinției a cerut și a obținut judecarea în ședință secretă este o societate al cărui patron s-a lansat în afaceri cu saloane de masaj erotic. Acesta este acuzat că a ridicat, peste drum de intrarea în Palatul Cotroceni, un bloc cu un regim de înălțime prea mare, care ar permite locatarilor de la etajele superioare să vadă sau să fotografieze oaspeții Președintelui României, ceea ce ar constitui un atentat la siguranța națională.În urma unui control din 2022 al Inspectoratului în Construcții, Prefectura a cerut anularea autorizației de construire eliberată, în 2021, de Primăria Sectorului 6, demers la care s-au raliat SPP, STS și Președinția. În octombrie 2022, Tribunalul București a respins acțiunea, atât pe fond cât și ca tardivă, dar procesul este în faza de apel.
Dezvăluirea despre diferendul din Cotroceni a fost făcută, la sfârșitul lunii martie, de București FM, unul dintre posturile Societății Române de Radio, informația fiind preluată, apoi, într-un material al Rador, Agenția de Presă a aceleiași societăți.
În respectivul articol se relata faptul că, în decembrie 2021, SPP a depus o sesizare la Inspectoratul de Stat în Construcții pe motiv că Primăria Sectorului 6 eliberase, cu opt luni mai devreme, o autorizație de construire firmei Urban Imob Invest SRL pentru edificarea unui bloc lângă intrarea de pe Bulevardul Geniului în Palatul Cotroceni, sediu al Administrației Prezidențiale, fără ca la dosarul de autorizare să existe avizul Serviciului.
Atât SPP, cât și Administrația Prezidențială trăgeau un semnal de alarmă pornind de la regimul de înălțime aprobat pentru acest imobil – Demisol+Parter+6 etaje, contrar reglementărilor pentru acea zonă care ar fi permis doar Parter+4 etaje.
„Prin raportarea la amplasamentul construcției și la înălțimea imobilului, (…) structurile de securitate ale Administrației Prezidențiale apreciază că sunt generate riscuri de securitate considerabile la adresa securității Complexului Palat Cotroceni care pot afecta semnificativ activitățile oficiale ale Administrației Prezidențiale”, se arăta într-un document transmis de către Administrația Prezidențială Primăriei Sectorului 6 și citat de Rador, care preciza că Instituția Prefectului București a atacat în contencios administrativ documentele care au permis edificarea blocului cerând anularea lor.
Din verificările G4Media.ro ulterioare materialului Rador reiese că situația s-a complicat și mai mult pentru STS, SPP, Administrația Prezidențială și Prefectură: pe 17 octombrie 2022, prin sentința nr. 5148, Tribunalul București a respins acțiunea Prefecturii, dosar în care intervenienți erau SPP, STS și Administrația Prezidențială.