USR Iasi sta pe un butoi de pulbere. Acuzatii grave la adresa unui membru din partid care ar fi intrat in sediu si ar fi luat documente: „Adrian Popa a patruns fara drept in incaperea inchisa unde se pastreaza documente justificative ale Filialei USR Iasi”

0
783

Deparaje grave la adresa unui tanar membru al USR Iasi. Este vorba despre Adrian Popa, un apropiat al deputatei Cosette Chichirau, care ar fi intrat de nenumarate ori intr-o incapere a partidului si ar fi sustras mai multe documente care tin de activitatea USR Iasi. Aceasta abatere este grava avand in vedere faptul ca divulgarea unor informatii din documente ar putea prejudicia organizarea interna a partidului, motiv pentru care conducerea USR Iasi cere o anchete disciplinara in cazul lui Adrian Popa, luandu-se in calcul chiar excluderea sa.

Totul ar fi pornit pe data de 8 aprilie cand, inca de la primele ore ale diminetii, camerele de supraveghere l-au surprins pe Adrian Popa care ar fi intrat in sediul USR Iasi si ar fi patruns in incaperea in care se tin documentele. Surse din cadrul Biroului Local USR Iasi sustin ca membrul Adrian Popa ar fi angajatul deputatei Cosette Chichirau si ar mai fi facut si alte infractiuni si in trecut. Acesta va fi exclus din partid zilele urmatoare, urmand a fi cercetat de organele de urmarire penala.

„Numitul Popa deschide usa biroului folosindu-se de o cheie pe care o detinea nelegal, fara o imputernicire prealabila a persoanelor abilitate. Asa cum se poate observa, acest membru a cautat printre actele confindentiale ale Filialei USR Iasi, existand posibilitatea sa fi sustras anumite documente ce tin de protectia datelor cu caracter personal sau alte documente cu caracter confidential. De asemenea, se poate observa cum la minutul 32.21 ca Adrian Popa a parasit incaperea avand in mana stanga aumite obiecte sustrase din interiorul biroului”, se arata in sesizarea facuta de conducerea partidului.

Intreaga situatie a fost observata de ceilalti membri ai partidului care au incercat sa discute cu Adrian Popa pentru a vedea ce documente a luat si in ce scop, insa tanarul nu a dat nicio explicatie.

Date cu caracter personal

In arhiva documentelor sunt facturi, contracte, adeziuni, procese verbale si acte care contin date cu caracter personal, contracte semnate cu societati si inregistrari contabile.
„Consider ca demararea unei anchete si dispunerea unor sanctiuni cu privire la acest caz este imperios necesara avand in vedere gravitatea faptelor savarsite de persoana reclamata, fapte care contravin Statutului USR. Faptele ar putea constitui si elemente care tin de infractiuni prevazute in Codul penal. Va rog sa efectuati demersurile necesare in vederea constatarii si sanctionarii abaterilor disciplinare savarsite de Adrian Popa, respectiv excluderea sa din partid”, a consemnat Stefan tanasa, presedintele USR Iasi.

Adrian Popa nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere cu privire la situatia semnalata de conducerea partidului.
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPeste 1.800 de români au averi ce sar de pragul de 30 mil. dolari. România are cei mai mulţi „superbogaţi“ din regiune
Articolul următorScene erotice în secţia de poliţie, filmate pe geam de soţul înşelat. Femeia „lucra peste program” cu şeful ei, până ce au năvălit mascaţii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments