VIDEO! Bătaie de joc: pacientă de peste 240 kilograme ținută pe jos 17 ore. Cum se apără conducerea spitalului

0
251

O pacientă de 240 de kilograme a fost ținută întinsă pe jos, mai bine de 12 ore, la secția de Primiri Urgențe a Spitalului din Dorohoi. Unitatea medicală nu avea un pat special și nici aparatură pentru pacienți cu obezitate morbidă.

Familia femeii a declarat că aceasta ar fi început să ia foarte mult în greutate de aproximativ două luni. Din acest motiv până şi deplasarea prin casă îi era dificilă şi o făcea cu ajutorul unui cadru. Joi, aceasta a încercat să se deplaseze până în baia apartamentului în care locuieşte. Pentru că s-a sprijinit pe cadru prea tare, acesta a cedat, iar femeia a căzut în genunchi pe gresie.

După câteva ore aceasta a fost găsită de către o rudă, care i-a anunţat fiul. De acolo au început chinurile pentru toţi cei implicaţi în caz, conform Monitorul Botosani

„M-a sunat sora mea și am venit repede acasă. Ne-am chinuit să o ridicăm, dar nu am putut. Așa că am hotărât să sunăm la 112. După vreo jumătate de oră a venit salvarea și au zis că nu au ce să facă, pentru că e prea grea”, a povestit fiul femeii.

Ulterior au apelat la pompieri, care au trimis de la Botoşani Autospeciala de Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM). Este singurul mijloc de transport care poate duce persoane supraponderale din tot judeţul, notează sursa citată.

A venit o salvare, iar cei de acolo ne-au spus că nu au ce face, că nu o pot transporta. Le-am zis că am trimis un mesaj la domnul Arafat, nu mi-a răspuns nimeni nimic. Când au auzit de domnul Arafat au sunat la Botoșani. În nici o jumătate de oră a venit maşina de la Botoșani. Au luat-o pe sus și au dus-o la mașină. Vreo 7-8-9 oameni am fost”, a spus o rudă de-a femeii supraponderale.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments