Directorul Centrului de Studii Postcomuniste: „Desi a facut progrese remarcabile, Romania nu a ajuns la destinatie. Avem rotativa asta aproape fanariota in Guvern”

0
85

Ucraina postcomunista este o tara cu o instabilitate politica si cu nivele de coruptie si ineficienta guvernamentala, care erau date ca exemplu negativ in lumea asta postcomunista. Ucraina a intrat in razboi cu un oarecare handicap, a explicat Lavinia Stan, prof. univ. dr. la St. Francis Xavier University din Canada, intr-un interviu pentru PRESShub.

Pe de alta parte, a mentionat profesoara, Democratia Romaniei este consolidata imperfect. Lavinia Stan afirma ca, la 35 de ani de la caderea comunismului, nu mai putem invinui regimul comunist pentru diverse tare.Lavinia Stan a sustinut la Universitatea Ovidius din Constanta, la invitatia Facultatii de Istorie si Stiinte politice, Conferinta „Justitia de tranzitie pentru Ucraina: posibilitati si limite”.

PRESShub a intrebat-o despre sansele pe care Ucraina le are la o justitie care sa faca dreptate, despre cum va iesi Ucraina din razboiul cu Rusia, dar si despre transformarile prin care a trecut Romania in cele peste trei decenii de la caderea regimului comunist.

PRESShub: In ce masura credeti ca va avea Ucraina, la finalul acestui razboi, sanse la o justitie care sa faca dreptate? Care sunt posibilitatile si care sunt limitele?

Lavinia STAN: Sansele sunt foarte mari, pentru ca deja o serie de institutii internationale si nationale au inceput sa lucreze pentru redresarea trecutului recent, care va fi acest razboi, odata incheiat. Avem sistemul de justitie ucrainean, care deja a condamnat soldati rusi, avem International Criminal Court (ICC), care a declarat Ucraina ca fiind o „situatie”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDosarul Kovesi, ordonanta de clasare arata abuzurile comise de Adina Florea. Fosta procuroare este acum pensionara speciala
Articolul următorArest la domiciliu pentru doctorul Dan Tesloianu de la spitalul Sf Spiridon din Iași, acuzat că ar fi implantat dispozitive cardiace extrase din cadavre
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments