Ginsengul, un remediu folosit de secole pentru o sanatate de fier

0
108

Ginsengul este o plantă folosită în medicina chinezească de mai bine de 5000 de ani. Cei doi compuși importanți ai ginsengului chinezesc (ginsenozide și gintonină) au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, contribuie la îmbunătățirea funcțiilor creierului (memoria, concentrarea, atenția), întăresc imunitatea, previn cancerul și îmbunătățesc considerabil forma fizică. Balkan Pharmaceuticals Ginseng conține o concentrație mare de substanță activ, extract din rădăcină de Ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer), ≥10% ginsenozide.

Avantaje

Fiind o plantă adaptogenă, Ginsengul ajută la eliminarea stresului și anxietății, inducând o stare de liniște și relaxare. Ginsengul poate de asemenea să reducă inflamația de la nivelul cailor respiratorii, ameliorând astfel simptomele astmului. Ginsengul chinezesc poate fi utilizat pentru a preveni apariția bolilor, dar și în scop curativ, pentru ameliorarea anumitor afecțiuni.

Datorită proprietăților sale antioxidante, antibacteriene ori antiinflamatoare, administrarea regulată a suplimentelor cu ginseg contribuie la o fortificare accelerată a întregului organism.

De altfel, ginsengul este un tonic general, cu efecte benefice pentru întregul corp: combate stresul, oboseala, problemele de concentrare, încetineste procesul de îmbătrânire a pielii, întăreste sistemul imunitar şi stimulează secreţia de insulină, însă una dintre cele mai frecvente dintre utilizări ale sale este tocmai cea în scop afrodisiac.

Studiile realizate pe animale conduse de cercetătorii din Beijing, China, arată că anumiți compuși din ginseng, precum polizaharidele și oligopeptidele, combat oboseala și cresc nivelul energiei. Persoanele cu oboseală cronică care au luat 1 sau 2 grame de Panax ginseng au observat o reducere a oboselii fizice, dar și a celei psihice. Testele efectuate de specialiști arată că în cazul pacienților cărora li s-a administrat ginseng pe o perioadă de 4 luni a scăzut și nivelul stresului oxidativ, care favorizează apariția oboselii cronice, dar și a altor probleme de sănătate.

  • Favorizează reducerea zahărului din sânge

Ginsengul are efecte benefice asupra nivelului de zahăr din sânge atât în cazul persoanelor sănătoase, cât și în cazul diabeticilor, potrivit cercetătorilor din cadrul Universității Boston din SUA. Atât ginsengul american, cât și cel asiatic stimulează funcțiile celulelor pancreatice și producția de insulină, favorizând absorbția zahărului din sânge în țesuturi. În plus, oamenii de știință americani susțin că extractul de ginseng oferă protecție antioxidantă și combat efectele negative ale radicalilor liberi asupra organismului în cazul persoanelor diabetice.

  • Suprimă hormonii foamei

Compușii prezenți în ginseng fac din această plantă un aliat al siluetei, deoarece au capacitatea de a reduce pofta de mâncare, stimulând astfel procesul de slăbire. Când ginsengul este consumat sub formă uscată sau ca pulbere, substanțele active din compoziția plantei inhibă rapid hormonii foamei și astfel contribuie la scăderea numărului de calorii consumate zilnic. Acest beneficiu a fost descoperit în cadrul unui studiu publicat în Jurnalul Internațional al Tulburărilor Alimentare din America.

  • Acționează ca un calmant natural

Ginsengul, prin faptul că stimulează metabolismul și crește nivelul energiei din organism, ajută la reducerea stresului și anxietății, potrivit oamenilor de știință din Japonia. În plus, s-a demonstrat că adaptogenii prezenți în ginseng reduc nivelul hormonilor de stres, redând astfel starea de bine.

Mod de administrare

Pentru a te bucura de calitățile excepționale ale acestui supliment, se recomandă administrarea unei capsule gelatinoase în fiecare zi.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentManelistul Alberto Bratianu a fugit de Politie cu un BMW X5. Cantaretul a fost prins dupa ce a aruncat intr-o curte trei pliculete cu substante posibil psihoactive
Articolul următorAnunțăm deschise oficial înscrierile pentru echipa de voluntari a celei de-a cincea ediții a celui mai mare festival de pe o plajă din Europa, NEVERSEA
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments