Se reiau lucrările de modernizare a unei clădiri istorice din centrul Iașului: va deveni unitatea de cazare

0
170

Compania Moldoconstruct a primit undă verde de la Primărie pentru reluarea lucrărilor la imobilul de pe str. I.C. Brătianu nr. 20-22, clădire inclusă pe lista monumentelor istorice (fosta bancă Dacia). Beneficiarul vrea transformarea imobilului în unitate de cazare.

Restaurare, consolidare, reamenajare, modificare, schimbare de destinație în spații de cazare în regim hotelier, transformare acoperiș terasă în acoperiș șarpantă”, se arată în autorizația 327/2023.

Clădirea se află pe un teren de 652 mp și este compusă din trei corpuri, ocupând cea mai mare parte a suprafeței. Aria construită desfășurată a imobilului ajunge la peste 3.600 mp. Regimul de înălțime este subsol, parter și 2/3/4 etaje.Moldoconstruct este una dintre cele mai vechi companii de construcții din Iași, fiind înființată în anul 1991, în condițiile în care, în perioada comunistă, societatea a funcționat ca „întreprindere de construcții” încă din 1959.Moldoconstruct a ridicat numeroasele construcţii edilitare reprezentantive pentru Iaşi, dintre care amintim sediul Ateneului Tătăraşi, Catedrala romano-catolică sau sediul Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare. În urmă cu aproape 10 ani, societatea a intrat în insolvență, dar, în prezent, este companie activă și este deținută de Gabriel Nechifor.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA fost autorizat supermarket-ul Mega Image de la Vama Veche
Articolul următorJupânii Parcului Copou! Un director al Primăriei Iași sfidează de ani de zile regulile urbei, iar polițiștii locali fac sluj în fața lui
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments