Un ieșean și-a ucis câinele cu sălbăticie pentru că alți câini din sat intrau în curtea lui. „Dacă îl ucid, ceilalți dispar”

0
107

Este anchetă la Iași, acolo unde un bărbat și-a ucis cu sălbăticie câinele din curte. Omul era deranjat că alți câini din sat intrau în curtea lui, fără gard, și se jucau cu bietul animal, ținut în lanț.

Acum are dosar penal și riscă închisoarea.

Fapta îngrozitoare a avut loc în comuna Gorban, zilele trecute. Un vecin a sesizat primăria, după ce a văzut cum individul, în vârstă de 59 de ani, și-a omorât cu toporul câinele din curte. În scurt timp, la casa suspectului au ajuns polițiștii, care au găsit trupul animalului îngropat. Animalul era bun și credincios, nu de puține ori a fost văzut urmându-l prin sat, și așteptându-l pe oriunde se ducea omul cu treburi.

Bărbatul spune că l-a ucis pentru că era deranjat de alți câini, care intrau în curtea fără gard, să se joace cu bietul animal, ținut în lanț.

Gabriel Ciobanu, director DSV Iași: Poliția Gorban a venit cu o ordonanță pentru expertiză medico-legală a unui cadavru de câine, care ar fi fost lovit de proprietar. La prima expertiză, acesta suferea un traumatism cranio-cerebral. Este o infracțiune rănirea, schingiuirea animalului. Uciderea lui cu intenție se pedepsește cu închisoare sau amendă”.

Pe numele individului, polițiștii au deschis un dosar penal pentru uciderea fără drept a animalelor și așteaptă rezultele finale ale necropsiei, pentru a decide luarea unei măsuri în cazul său.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments