8 miniștri nu trebuie să fie în guvern. Nu au studii pentru a administra domeniul pe care îl conduc

0
157

Opt miniștri din guvernul Ciolacu nu au studiile necesare pentru a administra domeniile pe care le conduc. Unii dintre ei nu au nici măcar cursuri de specializare în domeniile pe care urmează să le administreze. Opt dintre miniștrii cabinetului Ciolacu nu au studiile necesare pentru a administra ministerele pentru care au fost desemnați. I-am numit demnitari incompatibili pentru că studiile lor universitare șu cursurile de specialitate urmate nu sunt din domeniul pe care ei trebuie să îl gestioneze ca miniștrii.

Desigur, nu este nicio garanție că un ministru care deține studii compatibile cu domeniul pe care îl administrează va fi și un bun demnitar. Dar, cel puțin nu poate fi acuzat că se califică la locul de muncă.

Miniștrii guvernului Ciolacu, „incompatibili” cu domeniul administrat

Sorin Grindeanu nu are nicio treabă cu ministerul Transporturilor pe care îl conduce. El este absolvent de informatică la Universitatea de Vest Timişoara. A fost preparator universitar la Facultatea de Sociologie şi Psihologie – Universitatea de Vest Timişoara. Ulterior, a fost consilier local în Timișoara și Director SC Ahm Smartel SRL.

Ahm Smartel SRL se ocupă de proiectarea instalațiilor electrice. De asemenea, a fost director general adjunct al SC Delpack Invest SRL, care este un hotel.

Adrian Câciu este ministrul Fondurilor europene. Este „Licențiat în Relații Comerciale și Financiar Bancare Interne
și Internaționale, cu un master în Managementul proiectelor de dezvoltare rurală şi regională. Participant la elaborarea a trei programe de guvernare ale PSD”, potrivit propriei prezentări. Are un master în economie agroalimentară și ar fi fost mult mai potrivit la Ministerul Agriculturii unde a lucrat o lungă perioadă. CV AICI

Florin Barbu este ministru al Agriculturii, deși nu are treabă cu domeniul. Este specialist în marketing și are un master la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Craiova. CV AICI 

Florin Ionuț Barbu care a câștigat 14.000 de lei la un joc de noroc. El nu are experiență în „privat” lucrând, în principal, la primăria din Slatina.

Din 2014 în 2020 a fost Director General la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, iar din 2020 este deputat.

Pe când era premier, Ludovic Orban a spus că „ANIF – condus de Barbu – a cheltuit 500 milioane euro, iar pe canalele de irigaţii nu a curs nicio picătură de apă”.

Radu Oprea este ministru la Economie și Turism. El terminat Universitatea de Petrol si Gaze – Facultatea Utilaj Tehnologic, Ploiești. Cv AICI. 

Are tot felul de specializări mai puțin cele legate de economie și turism: „Certificat în management pentru tineri antreprenori, certificat în networking, certificat în domeniul securității și apărării naționale, curs în domeniul politcii externe și diplomației”.

Angel Tîlvăr este ministrul apărării, deși a terminat Facultatea de limbi străine. A menționat următoarele în cv:

  • Facultatea de limbi străine;
  • SNSPA – post universitar;
  • Colegiul Naţional de Apărare – post universitar;
  • Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” – post universitar;
  • Institutul Diplomatic Român – post universitar.

Nimic care să îl lege de ministerul Apărării.

Ministrul PSD al digitalizării, Bogdan Ivan, nu are niciun studiu în domeniu. El este înscris la un doctorat în domeniul sociologiei și a fost purtător de cuvânt la o primărie. Bogdan Ivan a terminat Facultatea de Știinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. El este specialist în administrație. A făcut și un Masterat la Facultatea de Știinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării Universitatea ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Marius Budăi este ministrul muncii.

Între 2004 și 2008, Marius Budăi a fost student în economie la Facultatea de Management Financiar Contabil a Facultății Spiru Haret, una din cele mai slabe din țară. Termină această facultate la vârsta de 26 de ani.
Imediat după absolvire, s-a înscris la masterul de management financiar de la aceeași universitate din București.  Urmează acest master între anii 2008 și 2010.

În paralel cu facultatea și cu slujbele la firme private, între 2004 și 2006, apoi în 2008 a fost șef de cabinet parlamentar.

Citește și: Budăi, specialist PSD „4 în 1”: student la Spiru Haret, consilier politic, inspector și reprezentant

Mircea Fechet a preluat ministerul Mediului deși el este absolvent la Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi, Facultatea de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor. A făcut și dreptul. Legătura lui cu „mediul” este perioada de nici un an în care a fost reprezentan al României la Agenția europeană de mediu. Cv AICI

Miniștrii care au cunoștințe „complementare” domeniului administrat

Adrian Veștea are o pagină personală unde se prezintă ca un om optimist. A avut 3 mandate de primar la Râșnov și două la Consiliul Județean Brașov. Are experiență pentru a conduce ministerul Dezvoltării. Cv-ul său nu este de găsit.

Raluca Turcan este ministru al Culturii. Desigur, nu este un om de cultură dar nici nu e neaparat necesar. Are studii variate și vorbește 3 limbi străine:
Studii politice, ACYPL: Washington, SUA;
Cadrul legal şi instituţional al Uniunii Europene, Universitatea Viena, Austria;
Studii politice: Fellowship German Marshall Fund, SUA;
Comunicare politică, Harvard Kennedy School, Program Kokkalis, Atena.

Sebastian Burduja este ministru al Energiei. Este licențiat în științe politice și un master în acest domeniu. Aspectul care îl face cât de cât compatibil cu funcția de ministru al Energiei este Doctoratul în Economie şi Afaceri Internaţionale (calificativ excelent – Summa Cum Laude). Cv AICI

Gabriela Firea este ministrul Tineretului și Sportului și este absolventa Facultății de limbi străine. Are mai multe cursuri făcute la ASE.

Miniștrii care au cunoștințe

Numit la ministerul Sănătății, Alexandru Rafila este medic și a fost manager de spital.

Cătălin Predoiu este ministru al Afacerilor Interne. El este absolvent de drept.

Marcel Boloș este ministru al Finanțelor. Deși e și preot misionar, are două doctorate care îi permit să se descurce în acest domeniu.

Luminița Odobescu este ministru de externe și diplomat de carieră. Ligia Deca este ministrul Educației și fost consilier al președintelui pe același domeniu.

Cazul special al lui Marcel Ciolacu

Premierul Ciolacu este absolvent de drept la Universitatea Ecologică la care are și un master în „economia dezvlotării locale”. De asemenea, a urmat un masterat la SNSPA. Problema lui Marcel Ciolacu nu este că nu deține studiile necesare, ci faptul că Universitatea Ecologică este foarte slabă.

Ea a fost inclusă în categoria E (ultima) a universităților românești. În cazul lui Ciolacu nu îl declarăm incompatibil, dar există rezerve față de calitatea cunoștiințelor dobândite la universitatea privată mai sus menționată

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCine sunt adjuncții șefilor de la Parchetul General, DNA și DIICOT / Eșalonul doi, important deoarece se ocupă de activitatea operativă a parchetelor
Articolul următorVIDEO! Carambol cu 4 mașini în Păcurari! Șoferul vinovat era în prag de comă alcoolică
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments