Update! Afaceristul ieșean Lucian Zlate reținut de Parchetul European pentru frauda

0
1465

Afacerist de top prins în plasă de procurorii lui Kovesi de la Iași. Astfel, procurorii ieșeni de la Parchetul European l-au reținut aseară târziu pe afaceristul ieșean Lucian Zlate, patronul Centrului de Afaceri de pe fosta platforma Terom dar și al Zenity Spa.
Surse din interiorul anchetei spun ca acesta a fost plasat sub control judiciar.
Lucian Zlate a fost ridicat de procurorii ieșeni ieri dimineață de pe Aeroportul Băneasa, de unde încerca să zboare spre Grecia. Potrivit unor surse judiciare, Lucian Zlate este cercetat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene obținute într-un proiect finantat cu fonduri comunitare în vederea achiziționării de aparatura medicală pentru o policlinică stomatologică. Implicat este și Vasile Zlate, tatal lui Lucian Viorel Zlate şi un sucevean, Lucian Obreja. Toți au fost aduşi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului cu propunerea de arestare preventivă.

Dosarul a fost înregistrat în anul 2021 când au fost realizate percheziții atât la centrul de afaceri detinut de Zlate pe fosta platforma Terom (b-dul Chimiei-Calea Chișinăului) dar și la firme din județele  Mureș, Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman și Vaslui. Ancheta a fost declanșată de Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș care viza și unele infracțiuni de poluarea mediului, abuz în serviciu și evaziune fiscală.

Tatăl său este considerat complice la folosirea de documente false, fiind acuzat şi de spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi constituirea unui grup infracţional organizat, acuzaţii ce îi sunt aduse şi omului de afaceri Lucian Obreja.

Potrivit unor surse judiciare, în cursul zilei de astăzi procurorii Parchetului European Iași vor cere judecatorilor de la Tribunal arestarea preventivă a lui Lucian Zlate pentru o perioadă de 30 de zile.În următoarele 30 de zile, cei trei nu vor avea dreptul să părăsească ţara şi vor trebui să se prezinte la organele de urmărire penală sau în instanţă oricând sunt chemaţi. Măsura nu este definitivă, putând fi contestată de procurori.

 

4.1 7 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments