Diplo Care, de la azile de bătrâni la caviar rusesc. Soarele răsare pe strada lui Andrei Iekel, țeparul polivalent: s-a apucat de făcut sushi și are toate șansele să scape de creditori

0
3796

Afacerile dubioase ale lui Andrei Cristian Iekel par să fie din ce în ce mai prospere pentru că săptămâna trecută instanța i-a dat un prim câștig de cauza într-un dosar pe care îl are de ani de zile cu creditorii. Într-un raport făcut în urmă cu mulți ani, Hotelul Diplomat a fost evaluat la aproape un milion de euro, o parte din suma pe care creditorii trebuiau să o recupereze de la Andrei Cristian Iekel.

„Respinge obiecţiunile formulate de creditoarea TRANSILVANIA LEASING ŞI CREDIT IFN SA, împotriva raportului de evaluare din 28.02.2023, întocmit de evaluatorul autorizat Gusta Marian, privind activul debitoarei DIPLO CARE SRL, prin administrator judiciar BB&A INSOLVENZPRAXIS SPRL. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare in BPI, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Iași. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin.2 C.p.c., prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 31.05.2023”, se arata în dosar.

Societatea Diplomat House nu mai are activitate de la finalul anului 2017, când cifra de afaceri a fost de 5,2 milioane lei, profit de 113,131 lei, datorii de 5,4 milioane lei, cu „zero” angajați. Asta pe hârtie, pentru că în realitate, țeparul Andrei Iekel a mai făcut o firmă – SC Diplo Care SRL – , în anul 2018, administrată de Ioana Moruzi, sub auspiciul căreia a încercat în ultimii ani să vândă camerele hotelului la prețuri de apartamente, imobile pe care cumpărătorii nu le-au văzut nici până astăzi.

Vezi mai multe detalii aici.

Vodcă ucraineană, caviar rusesc și mulți bani de la stat

Pe 12 ianuarie 2022, pe pagina de Facebook a Pavilionului românesc de la expoziția mondială din Dubai a fost promovat un eveniment la care s-a degustat caviar, vodcă și șampanie franțuzească. „Pavilionul României la Expo 2020 Dubai a fost gazda unei seri speciale alături de firma românească Le Roi Du Caviar, oferind invitaților un moment unic de degustare de caviar”, potrivit organizatorilor. Surpriză sau nu, firma care a oferit aceste atenții nu este decât o marcă înregistrată a firmei ieșene Diplo Care SRL. Expoziția României la Expo2020 Dubai: caviar rusesc, vodcă ucraineană. Ministerul Afacerilor Externe, condus de Bogdan Aurescu, a cheltuit în jur de 7,2 milioane de dolari pentru a promova caviarul rusesc și vodca ucraineană la expoziția mondială din Dubai, conform defapt.ro.

„Dorim să împărtășim cu invitații noștri magia și delicatețea unui aliment de lux – caviarul, și să mulțumim în același timp Pavilionului României la Expo 2020 Dubai pentru oportunitatea pe care ne-a oferit-o de a promova la nivel internațional brandul nostru premium”, a spus în deschiderea evenimentului Andrei Iekel, managerul general al Le Roi Du Caviar. Acesta a prezentat oaspeților o scurtă introducere în istoria caviarului, precum și a diferitelor sortimente de caviar care se găsesc pe piață.

Printre cei care au participat la eveniment au fost Ambasadorul României în EAU, Adrian Măcelaru, dar și consulul general al României în Dubai, Nicoleta Teodorovici.

În timp ce la Dubai se servea în pavilionul românesc caviarul rusesc și vodca ținută la gheață, ministrul Bogdan Aurescu condamna acțiunile Rusiei.

Diplo Care, de la azile de bătrâni la caviar rusesc

Societate ieșeană Diplo Care este patronată și administrată de Ioana Cristina Moruzi. Conform documentelor oficiale, firma ieșeană are ca obiect principal de activitate „activităţi ale căminelor de bătrâni şi ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure”. Dar, în timp ce are grijă de bătrâni, vinde caviar produs în Rusia sub brandul „Le Roi Du Caviar”.

De pe site-ul cu același nume aflăm că Diplo Care vinde „Caviar Sterlet Malossol”, adică icre de cegă provenite de la „populație volgiană”. Caviarul Bester Clasic provine din populația caspică și volgiană. Tot din populația caspică provin și sortimentele de icre „Rusian Sturgeon Classic” și „Beluga Malossol”. Toate icrele rusești provin de la sturioni crescuți în acvacultură.

Vânzătorii de caviar ne-au trimis la MAE

Am sunat la numărul de telefon afișat pe site-ul firmei pentru a afla cum a ajuns firma Diplo Care SRL să își promoveze caviarul rusesc în cadrul pavilionului românesc din Dubai. La telefon a răspuns un bărbat care nu a vrut să se prezinte. „Cum am ajuns în Dubai? Cu avionul. Dar nu înțeleg de ce ar trebui să vă dau detaliile acestea dumneavoastră”, a răspuns bărbatul.

Atunci când a fost întrebat dacă i se pare normal ca în cadrul pavilionului românesc de la Dubai să fie prezentat și degustat caviarul rusesc, acesta ne-a cerut să punem întrebările oficialilor: „Nu vă dau nici un punct de vedere, nu vă dau nici un detaliu. La revedere!”.

Și nu demult, Le Roy du Caviar are și un restaurant cu specific japonez – Tokyo Bay Sushi Iași care are aceeași adresă ca toate business-urile lui Iekel: în Bucium.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments