In parcul Copou și la Plopii fără Soț din Bucium au fost montate banci imprimate cu poeziile lui Mihai Eminescu

0
173

În Parcul Copou (în preajma statuii și Teiului lui Mihai Eminescu, respectiv lângă bazinul cu nuferi) și la Plopii fără Soț din Bucium, echipele Servicii Publice SA au montat băncile de tip carte (făcute din mozaic din marmură) imprimate cu poeziile „Glossă”, „Lacul” și „Pe lângă Plopii fără Soț” scrise de Mihai Eminescu.

„Dacă poeziile lui Mihai Eminescu ne încântă și azi prin muzicalitate și sublim, articolele sale de presă ne întristează prin actualitatea lor dureroasă. Cu 150 de ani în urmă, poetul deplângea ruptura uriașă dintre clasa conducătoare și popor, criticând aprig demagogia, lăcomia și lipsa de scrupule a politicienilor.

În aceste condiții, Eminescu vedea în cultură adevărata salvare, fiind convins că, indiferent de vitregia vremurilor, cultura ne va uni întotdeauna, fiindcă ne oferă, de mii de ani, valori, modele, eroi și povești nepieritoare.

Cultura este o operă colectivă, la care participă toate generațiile, dincolo de spațiu și timp, iar noi, ieșenii, trebuie să fim mândri că trăim chiar în Capitala Culturii!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAccident înfiorător în Vrancea: O fetiță de 9 ani a sfârșit strivită de un camion, în timp ce se plimba cu bicicleta
Articolul următorDisponibilizari la stat? Premierul Ciolacu: „Statul roman nu mai poate plati doar pentru ca bugetarii sa vina la birou”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments