Inca 2 ani de asteptare pentru Varianta Ocolitoare Podu Iloaiei

0
70

De abia peste 2 ani, in varianta optimista, va fi finalizata Varianta Ocolitoare a orasului Podu Iloaiei, in lungime de 4 kilometri.

„Noi avem in lucru sa terminam studiul de fezabilitate la varianta de ocolire, il vom termina probabil prin luna noiembrie, apoi pana in ianuarie licitatie pentru proiectare si executie. Proiectarea noi am pus-o 4 luni iar executia 12 luni, cam un an si jumatate. Acuma fiind acelasi proiectant care va va lua si executia sa vedem daca nu le poate face simultan”, a declarat Mugurel Laicu, director DRDP Iasi, pentru TeleM.

Pana atunci, in maxim o luna vor fi instalate pe drumul european Iasi – Tg. Frumos semafoarele de testare. Va reamintim, acestea vor fi montate in Letcani, Podu Iloaiei, Baltati si Tg. Frumos.

„La sfarsitul lunii vom lucra sa facem aceste teste si daca ele vor da roade vom avea practic un culoar verde de la bariera, plutonul de masini sa treaca fluent pana la trecerea de pietoni dupa Budai. Noi avem la orele de varf si cate 2200 de masini care trec pe acolo. Nu vom mai sta sa mai treaca un pieton, apoi sa mai vina unul”, a adaugat Mugurel Laicu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments