Liderii PNL se întâlnesc marți pentru a stabili propunerile de miniștri/ Ședința BPN începe la ora 16:00

0
83

Liderii PNL se întâlnesc marți în Biroul Permanent Național pentru a stabili numele noilor miniștri, conform informațiilor G4Media.

Ședința va avea loc în biroul liberalilor din Camera Deputaților și va începe la ora 16:00.

O variantă de lucru în PNL pentru împărțirea ministerelor ar fi ca președinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu, să fie vicepremier și să preia portofoliul Justiției, iar Nicoleta Pauliuc să preia Ministerul de Interne, conform surselor politice consultate de G4Media.

La Mediu ar urma să vină Mircea Fechet, iar Ministerul de Finanțe ar urma să fie preluat de Cosmin Marinescu, conform acelorași surse. O decizie finală se va lua în ședința Biroului Permanent Național al PNL convocat luni.

Premierul Nicolae Ciucă urmează să demisioneze în cursul zilei de luni, susțin surse G4Media din PNL, în condițiile în care sindicatele din Educație vor fi de acord cu oferta propusă duminică și vor anunța încheierea grevei generale.

În aceste condiții, va începe ”rotativa”, întregul mecanism procedural prin care se va produce schimbarea premierilor și a unei părți importante din miniștri. Numirea noului guvern ar trebui să se realizeze până la finalul acestei săptămâni, precizează surse politice citate de G4Media.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, după ședința cu social-democrații, că PSD vrea ca UDMR să rămână la guvernare și că va merge la ședința de duminică seară, cu premierul Nicolae Ciucă și liderul Kelemen Hunor, cu propunerea ca UDMR să ia ministerele Energiei și al Fondurilor Europene.

În replică, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat la ieșirea de la discuția cu premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu, că are mandat de la UDMR să nu accepte pierderea ministerului Dezvoltării, dar a menționat că uniunea ”nu a plecat de la masa negocierilor”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCine este Camelia Șucu, noua președintă a Societății de Cruce Roşie din România
Articolul următor20% din toată producția României de gaze pleacă la export în Ungaria. Exportul la unguri este de 5 milioane de metri cubi, iar tot consumul intern este de 8 milioane metri cubi
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments