Protagonistii Serialului 6ASE se aprovizionau cu „marfă” de la Loredan Florin Ştefan. Află dedesubturile producției în care au jucat copiii de bani „gata” a Iașului

0
1721

„6ASE este un proiect de suflet, realizat in orasul meu drag, Iasi. Acesta expune povestea unei generatii care consider ca ar trebui sa prefere si sa acorde o importanta mai ridicata prieteniei, in detrimentul tehnologiei”, descria regizorul cercetat penal Vlad Baba despre serialul sau on-line, producție în care a jucat nimeni altul decât Loredan Florin Ştefan, unul dintre cei mai căutaţi dealeri de droguri din Iaşi care a reuşit să îi frustreze pe poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată pentru ca a primit o pedeapsă cu suspendare de la judecători. Din acest serial fac parte urmatorii actori si vedete, printre care si copii de bani gata din Iasi: Catalin Morosanu, Mircea Eremia, Vlad Baba, Erica Moldovan, vlogger-ul Cezara Cristescu, Razvan Popescu, Gabriela Guzun, Dumitru Florescu, Codrin Danila, Ioana Jora, Mirela Chirinciuc, Loredan Stefan, Diana Dragusin, Ecaterina Males, Ioana Dumbrava, cei sase copii – David Popescu, Celina Enea, Ronny Fiterman, Denisa Tudosa, Yanis Pavel si multi altii. Mai mult decât atât surse din apropierea lui Loredan ar fi afirmat că unii protagoniști ar fi fost abonați la „marfa” lui Loredan, însă asta va rămâne în continuare un mister.

 

Faptele lui Loredan Florin Ştefan sunt din 2015-2016: tânărul fusese filat când vindea cannabis în cantități mari, cu sutele de grame. În cinci ani, DIICOT a făcut doar trei mișcări în acest dosar: l-a identificat pe autor în 2016, l-a audiat în 2019 și l-a trimis în judecată abia în 2021. După doi ani la Tribunal, nu este dată încă prima sentință. În ianuarie 2024 faptele se prescriu. Riscul de a nu se încheia procesul în apel este foarte mare, scrie presshub.

 

Faptele: a vândut 1,7 kilograme de canabis

 

În anul 2016, DIICOT Iași a destructura o rețea de trafic de canabis. Capul rețelei era un sportiv, Vlad Obreja, sprijinit de mătușa sa, Cristina Solomon, grefieră la Judecătoria Iași. Judecătorii au făcut arestări în cazul lor pe 30 ianuarie. Urmărirea rețelei se desfășura din 2014.

Din august 2015, aflaseră de încă o filieră de trafic de droguri. Cu câteva zile înainte de a destructura grupul condus de Obreja, polițiștii filau un tânăr care fuma o țigară cu canabis. Aveau informații că este cel pe care îl caută din 2015. Se știau cantități livrate, dar nu aveau numele vânzătorului. Au deschis, pe 18 ianuarie 2016, un dosar penal „in rem” (cercetau fapta, nu autorul) și, câteva zile mai târziu, i-au aflat numele: Ștefan Loredan Florin, un tânăr de 19 ani la acea vreme.

În dosar figurează cantitățile deținute și vândute de către acesta. Comerțul era en-gross, vindea cu sutele de grame. În total, procurorii au descoperit că a vândut canabis de 8 ori: 1,72 kilograme. Vindea cu 25-35 de lei gramul, în pachete de la 100 de grame în sus. Loredan a fost prins cu canabis pe 21 și pe 27 ianuarie, dar avea cantități mici, de sub un gram. Cea mai mare cantitate vândută odată a fost de 500 de grame, cu 25 de lei gramul. Procurorii au descris inclusiv faptul că s-a cazat la un hotel unde avea întâlniri încercând să vândă peste 400 de grame de droguri, scrie reporteris.

Care sunt efectele faptului că DIICOT a întins un dosar aparent simplu, la care aveau din 2016 toate datele: există posibilitatea ca inculpatul pentru trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc să scape nu pentru că este nevinovat, ci pentru că survine prescripția faptelor.

De altfel, deținerea de droguri de risc, infracțiune pentru care Ștefan Loredan Florin este trimis în judecată, a fost deja prescrisă și, cel mai probabil, judecătorii vor constata modificarea.

„Pentru una dintre cele două fapte, deținerea de droguri, a intervenit prescripția. Dar trebuie să precizez că am preluat acest dosar când a ajuns în instanță și nu l-am tergiversat sub nicio formă. Cauza nu o cunosc, dar probabil este faptul că a fost un dosar plecat dintr-o altă faptă și a fost necesar un timp mai îndelungat pentru toate cercetările. Vedem ce decizie dau judecătorii de la Tribunal și dacă este cazul să mergem în apel ulterior”, a precizat Bogdan Luca, avocatul lui Ștefan Loredan Florin.

Loredan Florin Ştefan a reuşit să îi enerveze a doua oară pe anchetatorii care au stat nopţi multe pentru a-l prinde pe individ deoarece nu va sta nicio zi la închisoare, mai ales că cercetarea acestuia şi judecarea lui au durat opt ani de zile.În luna ianuarie trebuia să intervină prescripţia însă judecătorii au decis în urmă cu câteva zile să îi dea sentinţa. Una care i-a frustrat maxim pe cei care l-au prins în flagrant cu jumătate de kilogram de canabis la vânzare într-un hotel din Iaşi. „Condamnă pe inculpatul Ştefan Loredan Florin, la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată”, se arată în decizia judecătorilor Tribunalului Iaşi.

Individul va trebui să facă 60 de ore de muncă în folosul comunităţii la o primărie sau consiliu local. Anchetatorii au stat mulţi ani prin filaje ca să îl prindă pe tânărul care în perioada iulie 2015 – ianuarie 2016 a vândut peste 1,7 kilograme de cannabis. Loredan vânduse cantităţi mari de canabis însă i-au aflat greu numele, tânărul având 19 ani la acea vreme. Poliţiştii i-au probat opt vânzări de cannabis, cu 25 lei gramul, în pachete de la 100 de grame în sus. De asemenea, cea mai mare cantitate de canabis vândută de către acesta a fost 500 de grame, cu 25 lei gramul.

 

Legături bolnavicioase cu Vlad Baba

De ştiut este faptul că Loredan este un apropiat al fostului director Vlad Baba de la Şcoala Populară de Arte din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. De altfel, a şi livrat produse prin achiziţie directă către instituţia condusă de prietenul alături de care apare în mai multe producţii de ficţiune, pe un canal You Tube. Firma lui Ştefan Loredan Florin, EN Goodies International SRL a încheiat, spre finalul lui 2020, în doar câteva luni, 125 contracte cu primăriile şi şcolile din Iaşi, în valoare totală de aproximativ 950.000 de euro. Societatea a încheiat contracte pentru tablete livrate şcolarilor, produse care au fost plătite pe loc din bugetele locale cu suma de 150.000 de euro.

Ulterior, în decembrie 2020, Loredan a livrat școlii lui Baba 8 laptop-uri și un acordeon Weltmeister Topas, în total 26.383 lei, fără TVA. „Nu sunt membru al niciunui partid politic și nici nu vreau”, spunea Loredan.

 

Pe de alta parte, tanarul iși reproșează afacerea făcută cu Școala Populară de Artă: „Vlad Baba mi-a zis că pierde banii de la buget pe final de an, am câștigat câteva sute de lei la acele laptopuri și am intrat în atenția presei”, declara pentru reporteris. Spune că nu are altă legătură cu Baba: „Eu am plătit ca să joc în serialul de pe You Tube. Așa se procedează. Pur și simplu ne-am intersectat la un moment dat și-atât”, scria reporteris.

4.2 5 votes
Article Rating


Articolul precedentUn bărbat, de 53 de ani din Sipote, a agresat sexual o minoră in Constanta după ce i-a oferit doi lei
Articolul următorLista finală a Guvernului Ciolacu. Ce miniștri vor face parte din noul Cabinet? Surprize la Justiție
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments