Victoria Stoiciu, numita consiliera a premierului Ciolacu. Nevasta lui Romascanu, sefa cancelariei lui Ciolacu

0
504

Premierul Marcel Ciolacu a numit-o pe Gabriela-Otilia Romascanu ca director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat. Ea este sotia senatorului Lucian Romascanu, fost ministru al Culturii si unul dintre apropiatii lui Ciolacu de la Buzau.

Numirile facute de Ciolacu, conform deciziilor publicate in Monitorul Oficial:

Gabriela-Otilia Romascanu – director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului;

Victoria Stoiciu – in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului; ea este coordonator de programe la Fundatia Friedrich Ebert Romania

Florin-Marian Spataru – in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului;

Ruxandra Ivan – in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului;

Nicolae Comanescu – in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului;

Carmen Orban – in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului;

Minel Ivascu – in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului;

Andrei-Ion Ungar – in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului;

Mihaiela Frasineanu – consilier de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului;

Eugen Constantin – consilier de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului;

Beatrice-Florina Draghiciu – consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului;

Victor Negrescu – consilier onorific al prim-ministrului; europarlamentar PSD.

Bogdan Mazuru – reprezentant special al Guvernului Romaniei pentru promovarea politicilor memoriei si combaterea antisemitismului si a xenofobiei.

Otilia Romascanu a ocupat functii de consilier parlamentar, consilier in Ministerul Apararii sau la SGG si a fost numita si in consiliile de administratie ale mai multor companii.

Otilia Gabriela Romascanu, sotia purtatorului de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, a avut o cariera de mare succes in institutiile publice cat timp PSD s-a aflat la guvernare iar sotul ei era si el ministru.

In declaratia de avere depusa in decembrie 2016, cand PSD inca nu a ajuns la guvernare,  Lucian Romascanu mentiona in declaratia de avere ca sotia sa era doar consilier parlamentar si director de evenimente la Secoma SRL, firma detinuta de sotul sau.

In declaratia de avere din 2018, Gabriela Otilia Romascanu are brusc o multime de functii la stat. Apare ca fiind nu doar consilier parlamentar, ci si consilier principal la Ministerul Apararii si consilier superior la Secretariatul General al Guvernului. In paralel, sotul era si ministru al Culturii, nu doar simplu senator, arata Newsweek Romania.

Conform declaratiei de avere din 2019, Otilia Gabriela Romascanu si-a adaugat alte pozitii in portofoliu, tot la stat: a devenit membra a Consiliului de Administratie al Teletrans si membra in Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Administrarea Porturilor Dunarii Maritime SA.

Prin urmare, cat timp a fost la guvernare, nevasta lui Romascanu a avut urmatoarele functii la stat: consilier parlamentar, consilier la Ministerul Apararii, la Secretariatul General al Guvernului, membru in CA al Teletrans si al Companiei Nationale Administrarea Porturilor Dunarii Maritime SA in numai doi ani.

Romascanu a declarat in 2020 ca nu are nicio treaba cu functiile obtinute de nevasta: „Deocamdata este in concediu de maternitate. Din ce stiu eu, a ajuns (consilier parlamentar – n.r.) in urma unui concurs la Biroul Permanent de la Camera Deputatilor. Eu sunt doar sotul, printul consort. Este decizia dumneaei de a va raspunde. Stiu ca a fost membra in consiliile de administratie. Lucra la Guvern pe vremea aia. Era la cabinetul vicepremierului Ciolacu”.

In urma cu trei ani, Romascanu il acuza pe Ludovic Orban ca „a facut scurta la mana angajand pilele PNL. Suntem convinsi ca oamenii vad si vor sanctiona la vot aceste abuzuri liberale”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn sortiment de cremă tartinabilă cu spanac a fost retras de la vânzare din magazinele Mega Image pentru că ar putea conţine ”urme de corp străin”
Articolul următorVIDEO! Taximetristii au blocat centrul orasului. Se cere eliminarea transportului alternativ
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments