Bica este angajată în Italia la firma interpușilor Elenei Udrea. Și-a închis restaurantul

0
160

Fosta șefă Antimafia din România a păstrat și în Italia, unde a fugit, legătura cu fost mână dreaptă a lui Traian Băsescu. Alina Bica muncește de la 9 la 5 la o companie deținută de interpușii Elenei Udrea. Și-a închis și restaurantul aflat pe numele concubinului ei.

Am păstrat pentru final cel mai spectaculos personaj din cei 12 infractori condamnați în România și care au fugit în Italia. Pe urmele cărora a mers Newsweek România.

Alina Bica a fost șefa Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Combatere a Terorismului (DIICOT). Cea mai mare structură de procurori din România. Câteva mii în comparație cu câteva sute la DNA.

Din această poziție l-a ajutat pe un om de afaceri să scape cu o condamnare mai ușoară. În schimbul unor atenții.

S-a ales cu dosar penal și o condamnare la 4 ani de închisoare cu executare.

Nu a stat să își execute pedeapsa în România și a fugit în Italia. La Bari, în sud, o zonă mai săracă și mai coruptă. Unde mafia este mai prezentă.

Dar unde avocatul ei a fost de aceeași parte atât cu judecătorii dar chiar și cu procurorii italieni.

Tot aici, s-a refugiat și omul de afaceri Ioan Bene. Condamnat la închisoare cu executare pentru că a dat mită unui fost președinte de Consiliu Județean.

Altamura, mi amore

Un colt de rai din sudul Italiei este mai însorit, mai colorat. Dar mult mai sărac și prăfuit decât unul din nordul Italiei.

Altamura este o mică localitate “muzeu” de 70.000 de oameni, din sudul Italiei.

A fost aleasă ca loc de refugiu de către fosta șefă Antimafia din România.

Alina Bica nu a fugit din calea vreunei calamități naturale sau de vreun război.

Ci pentru că nu a vrut să facă închisoare în România unde a fost condamnată la 4 ani cu executare.

Fapta? L-a ajutat pe un om de afaceri să primească o pedeapsă mai blândă. Într-un dosar anchetat tocmai de parchetul pe care îl conducea.

În schimbul unei mite în terenuri și bani disimulate la apropiații săi.

Dacă ar fi fost avocat sau consilier juridic privat Bica ar fi fost îndreptățită să ofere consultanță juridică. Și ar fi câștigat bani frumoși și cinstiți.

Din poziția de demnitate publică se cheamă că a favorizat infractorul.

“Privatizarea” funcției publice este unul din cancerele administrației românești. Adică extragerea de foloase materiale pentru propria persoană folosind autoritatea conferită de o poziție în administrația publică.

Însă cancerul devine irecuperabil când avem de-a face cu o fostă șefă a celui mai mare parchet din România. Cel care se lupta cu mafia. Cu cei care spălau bani din activități ilegale. Cu teroriștii.

Primul client al avocatului Di Giusto

Bica a fost condamnată definitiv în urmă cu trei ani. Fuge în Italia. În sud.

Unde este primul infractor români condamnat care și-l aleg drept apărător pe Cristiano di Giusto, avocat de penal din Bari.

Acesta a devenit ulterior avocatul majorității celor 12 infractori fugiți în Italia pe urmele cărora a mers Newsweek România.

Din această perspectivă și având în vedere că Bica a ales să rămână la Bari, Bica pare că a fost un cap de pod pentru toți ceilalți fugari. Arsene, Dragomir, Vâlcov etc

Sau măcar un exemplu de urmat.

Specialitatea lui Di Giusto este să convingă instanța de judecată să nu trimită infractorul să-și execute pedeapsa în țara unde a fost condamnat.

Așa că în noiembrie 2020, Curtea de Apel din Bari refuză să o predea pe Bica autorităților române.

La Bica, în mod cu totul neobișnuit, procurorii italieni, care ar fi trebuit în mod normal să fie de partea acuzării și să accepte predarea lui Bica autorităților române, au fost de partea avocatului apărării.

Iar la final, și judecătorii au fost în același asentiment.

„Parchetul General a concluzionat pentru respingerea predării către autoritatea română, prin acceptarea mandatului european de arestat invocat în premisa și pentru recunoașterea în Italia a pedepsei penale străine; apărătorul a solicitat respingerea cererii și, alternativ, recunoașterea hotărârii străine împotriva clientului său; Curtea a pronunțat această hotărâre:

(…) refuza predarea lui Bica Alina Mihaela.

–          recunoaște sentința penală menționată mai sus a sentinței nr. 1057 din 29.11.2016 de Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei

–          dispune executarea în Italia a pedepsei complexe aplicate lui Bica cu pedeapsa sus-menționată și deja stabilită de către autoritatea judiciară solicitantă în patru ani de închisoare (întrucât pedeapsa ispășită cu titlu de arest preventiv este deja inclusă în calculul pedepsei) conform principiile legii italiene, în temeiul și în aplicarea articolului 16 din Decretul legislativ nr. 161/2010 cu înregistrare în cazierul judiciar italian, conform normelor italiene privind executarea pedepselor cu închisoarea”.

Astfel arată sentința din noiembrie 2020 dată de Curtea de Apel din Bari.

Curtea de Apel Din Bari Sentință Noiembrie 2020 Refuz Extrădare Alina Bica by Stelian Negrea on Scribd

Muncește la compania apropiaților Elenei Udrea

De când a fugit în Italia, Bica s-a reprofilat profesional.

A avut două locuri de muncă. Primul la compania concubinului său.

Al doilea, unde este angajată și în prezent, la compania apropiaților unei încă bune prietene de-a sa. Elena Udrea. Fostul ministru al dezvoltării și o apropiată a fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Aceasta își execută în România o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare în dosarul gala Bute.

Fotografia cu cele două la cumpărături la Paris din urmă cu nouă ani a devenit celebră.

Bica și Udrea au fugit de justiția din România initial în Costa Rica.

Acum, Bica le-a declarat judecătorilor italieni că este angajată a companiei italiene Edilfarma SRL.

Sediul angajatorului italian al Alinei Bica se află într-o clădire cu pereți scorojiți Foto: Newsweek România

Are nevoie de un loc de muncă dar și de un domiciliu stabil. Acesta din urmă este asigurat de concubinul acesteia,

Conform actelor de la registrul comerțului Italian, unicul acționar al acesteia este compania românească Realtopfarma SA.

Conform registrului comerțului românesc, această companie este deținută în proporții egale de fostul deputat Adrian Gurzău, un colaborator strâns al Elenei Udrea care le-a fost și nașă, și Marinel Alexandrov.

Acesta din urmă este fratele lui Adrian, tatăl singurului copil al Elenei Udrea.

Compania a intrat în insolvență. Destinele ei sunt, în continuare, conduse de Gurzău care a rămas administratorul unic al acesteia.

Gurzău a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență.

Această companie este implicată în proiectul imobiliar Transilvania Smart City dezvoltat în Cluj Napoca. Demararea acestuia a fost făcută publică triumfal, în urmă cu doi ani, chiar de către Elena Udrea.

Era anunțat ca cel mai mare proiect imobiliar din sud-estul Europei: 10.000 de apartamente. O investiție de 700 milioane de Euro.

În vara lui 2022, proiectul era la stadiul de groapă săpată în care a fost turnat primul strat al fundației. De atunci nu a mai progresat deloc. În schimb, numeroși clienți au început să-și ceară avansurile înapoi.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments