Chiar daca mai este un an pana cand vor avea loc alegerile, partidele incep sa isi pregateasca listele cu viitorii candidati. Cand vine vorba de AUR, nume surprize apar pe listele. Singurul care si-a asumat candidatura este profesorul de fiziica de la UAIC, Silviu Gurlui, ales fiind pentru activitatea științifică.
„Eu am fost selectat in urma mai multor competitii extrem de dure la nivelul partidului AUR privind o lista de candidatura pentru europarlamentare, aceasta fiind rezultatul mai multor proiecte pe care eu le am in vedere pentru Romania dar si pentru Iasi in context global pentru a dezvolta mai multe arii date de competentele mele profesionale si nu numai legate de mediu, clima si securitate. Cercetare, energie si de alte resurse pentru a stoca energie pentru transport dar si pentru agricultura. In mode deosebit, vreau eu sa dezvolt la Iasi, sa consolidez o infrastructura noua pentru cercetare dar si industrie in domeniul aeronauticii si a domeniilor de structura si zona spatiala.”, a spus Silviu Gurlui, Prof. Univ. Dr. Habil. Facultatea de Fizică UAIC Iași.
Se fac cărțile pentru CJ și Primărie
Ciprian Paraschiv, fostul președinte de la Poli Iași, ar fi fost văzut în compania lui George Simion zilele acestea, pe Bulevardul Ștefan cel Mare. În compania lui s-ar mai fi aflat și Viorel Blăjuț, un personaj care vrea să revină în peisajul politic și nu oricum. Surse din interior spun că și-ar fi negociat locul pentru a candida la Primaria Muncipiului Iași contra unei sume de 200.000 de euro.
Nu demult, acesta l-ar fi vrut ca naș pe George Simion, însă l-ar fi refuzat. Acum, Blăjuț se pare că își încearcă din nou norocul cu președintele AUR, însă dintr-o altă postură. Politică. Pentru că în PSD nu ar mai fi atât de agreat după ce a intrat în conflict cu Maricel Popa, fostul președinte al Filialei Iași.
Surse 7Est spun că cei trei s-ar fi întâlnit pentru a discuta despre viitoarea campanie. Mai mult decât atât, noul sediu AUR ar urma să fie relocat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în locul în care a fost banca Raiffeisen, contra unei sume deloc de neglijat: 6.000€/lună.
Ciprian Paraschiv a renunțat în primăvara asta la contractul cu Poli Iași și acum pare că vrea să intre în politică. Ar fi candidatul AUR pentru Consiliul Județean.
Însă ce calităţi l-au recomandat pe Paraschiv de a reuşit să adune atâtea funcţii importante!? Începutul se găseşte în anii 2007-2009, când a devenit consilierul europarlamentarul PDL Mihaela Popa.
„Ciprian a plecat de pe o altă platformă decât restul tinerilor. Cât a fost student nu a arătat că ar avea o minte strălucită. Provine dintr-o familie aşezată financiar şi datorită relaţiilor tatălui său, director de bancă, a ajuns în cabinetul Mihaelei Popa”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor, în 2014, unul dintre profesorii Facultăţii de Medicină din Iaşi, care l-a evaluat pe Paraschiv în 2011 pentru gradul didactic de asistent universitar doctor.
Trambulină politică
După ce PD-L a ajuns la guvernare, în 2009, Cip, cum este alintat de amici, a ajuns la Bucureşti în calitate de consilier al ministrului Monica Iacob-Ridzi.
A stat doar două luni şi s-a întors la Iaşi, dar nu pentru că „am realizat că nu pot participa la decizie”, cum a declarat în urmă cu șase ani în Gazetă, ci pentru că i s-a pregătit o funcţie mult mai frumoasă acasă.
„Chiar dacă este vorba despre o numire politică, vă asigur că pe viitor nu voi face decât politica sportului” a fost declaraţia făcută de acesta la ceremonia de învestire a sa în funcţia de director al DJTS Iaşi, care a avut loc pe 5 mai 2009.
AUR are procente bune în sondaje
Partidul condus de George Simion susţine că mai mult de jumătate dintre cei propuși să intre în competiția pentru un fotoliu în Parlamentul de la Bruxelles sunt cadre universitare sau au o diplomă de doctor în științe, iar vârsta medie a celor 44 de candidați este de 45 de ani. Potrivit comunicatului AUR 45,5% din listă a fost rezervată femeilor.
„Este o premieră pentru politica românească, dar nouă ni se pare un lucru firesc. Vrem ca românii să cunoască candidaţii să se exprime în privința lor, nu să apară aşa cu o lună înainte împotriva ideei de transparență. Vrem ca lumea să ne cunoască, o să mergem în fiecare localitate, avem un autocar pregătit în care cei 44 de candidați vor merge din localitate în localitate şi vor vorbi cu românii. Avem şi o caravană medicală şi vom avea şi o caravană educatională. Cumpărăm 20 de microbuze pe care vrem să le oferim localităților unde nu au şcoli. Noi vrem să cooperăm cu toate formațiunile politice şi la nivel naţional şi la nivel european.
Lista va fi condusă de europarlamentarul Cristian Terheş, o voce autentică, care a apărat românii în perioada restricţiilor la Bruxelles. În rest, îi avem în ordine alfabetică pentru că așteptăm ca românii să se pronunțe la ordinea de pe liste, pe cine vor ei să trimită la Bruxelles din cei 44 de candidați.
AUR vrea să adune toate vocile suveranitate care pot reprezenta şi o altă poziție a României la Bruxelles, nu numai cea în genunchi. (…) Noi vrem o Europă mai bună, nu Europa actuală care, în opinia noastră, este condusă de oameni nepotriviți. AUR vrea o Europă a națiunilor”, a transmis George Simion.